Antena 3 CNN High Tech Google îşi instalează un centru de date în Chile, mai urmează trei în Asia

Google îşi instalează un centru de date în Chile, mai urmează trei în Asia

Google îşi instalează un centru de date în Chile, mai urmează trei în Asia
Sursa foto: Foto: marketingpilgrim.com
de N.B.    |    07 Sep 2012   •   12:18

Google răspunde expansiunii Internetului în pieţele emergente din America de Sud şi instalează un centru de date în Chile, în oraşul Quilicura, în apropiere de capitala Santiago, informează site-ul companiei.

"Construirea acestui centru de date în Chile este un pas important pentru noi. Odată cu creşterea gradului de utilizare a Internetului creşte în America Latină, oamenii caută informaţii, divertisment, noi oportunităţi de afaceri şi modalităţi mai bune de a păstra legătura cu prietenii şi familia de aproape sau de departe", scriu reprezentanţii Google în anunţul de pe site.

"Construim acest centru de date pentru a ne asigura că utilizatorii noştri din America Latină şi din lume au cel mai rapid şi mai consistent acces la toate serviciile Google", continuă comunicarea de pe site.

Pe lângă centrul de date din Chile, Google plănuieşte să construiască alte trei în Asia, în Hong Kong, Singapore şi Taiwan şi se aşteaptă ca trei dintre ele să funcţioneze în 2013, iar la cel din Singapore să se termine construcţia până la finalul anului viitor. Google deţine deja şase centre în Statele Unite, unul în Finlanda şi altul în Belgia.

Google estimează că va investi aproximativ 150 de milioane de dolari în centru de date din Chile, despre care susţine că va fi unul dintre cele mai eficiente, economice şi prietenoase cu mediul din America de Sud, construit la standardele pe care compania le impune în jurul lumii.

Centrele de date sunt, în principiu, un complex de clădiri folosit de companii pentru a stoca şi livra cantităţi vaste de informaţii. Majoritatea companiilor medii sau mari deţin un astfel de centru de date, iar pentru Google acestea înlesnesc accesul milioanelor de utilizatori la serviciile oferite de companie.

×
Subiecte în articol: Chile asia singapore
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close