Antena 3 CNN High Tech Google şi Samsung pregătesc tableta care să detroneze iPad-ul de la Apple

Google şi Samsung pregătesc tableta care să detroneze iPad-ul de la Apple

Google şi Samsung pregătesc tableta care să detroneze iPad-ul de la Apple
Sursa foto: Foto: theverge.com
de N.B.    |    09 Oct 2012   •   15:05

Google pregăteşte o nouă gamă de tablete Nexus, cu o dimensiune de 10,1 inchi, care să concureze cu tabletele iPad de la Apple. Mai important decât planul Google de a intra pe piaţa pe care Apple domină este faptul că pentru producerea tabletei va colabora cu Samsung, informează CNet.

Conform unui analist de la NPD DisplaySearch, noua tabletă de la Google va avea o densitate de pixeli mult mai mare decât a treia generaţie de iPad. Display-ul de 2.560x1.600 pixeli va avea PPI (pixeli per inch) la 299, în timp ce display-ul Retina de la Apple are 264 PPI.

Tableta va fi un dispozitiv de top, ceea ce înseamnă că va contrasta cu politica de preţ practicată de Google, care oferea Nexus 7 la doar 199 de dolari.

Pentru Apple, tableta reprezintă un potenţial pericol pe piaţa dominată de iPad, însă foarte importantă este şi colaborarea dintre Google şi Samsung pentru dezvoltarea tabletei. Cele două companii deja produc împreună telefonul Galaxy Nexus, iar relaţiile vor fi din ce în ce mai bune între companiile concurente când vor ieşi pe piaţă şi cu această tabletă.


×
Subiecte în articol: Samsung
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close