Antena 3 CNN High Tech Grecia. Zece adrese IP din România, folosite de hackeri pentru un atac informatic asupra registrului de permise

Grecia. Zece adrese IP din România, folosite de hackeri pentru un atac informatic asupra registrului de permise

Grecia. Zece adrese IP din România, folosite de hackeri pentru un atac informatic asupra registrului de permise
Sursa foto: Foto: capital.ro
31 Ian 2011   •   15:27

Zece adrese IP din România au fost folosite de hackeri pentru a ataca registrul Greciei, potrivit autorităţilor elene, care au sesizat Interpol. O subsidiară elenă a Italcementi, Halpys Cement, a raportat furtul a circa 300.000 de permise europene de emisii de gaze cu efect de seră din registrul grec al permiselor, relatează Reuters, citată de Mediafax. Valoarea permiselor a fost evaluată la 4,4 milioane de euro, iar la originea atacului informatic au fost mai multe adrese IP din România, susţine Poliţia din Atena.

"Au fost furate circa 300.000 de permise, însă aceasta este numai o estimare iniţială. Investigaţia este în derulare. Din ceea ce ştim, suntem singura companie elenă căreia i s-au furat permise", a declarat, pentru Reuters, purtătoarea de cuvânt a Halpys.

Aceasta nu a spus când s-au furat permisele, dar a menţionat că registrul elen a informat pe 18 ianuarie compania în legătură cu "tranzacţii neobişnuit de mari" pe contul său.

Mai multe permise au fost furate din registrele mai multor ţări la jumătatea lunii ianuarie în urma unor atacuri informatice. Din această cauză, piaţa spot din UE a permiselor de emisii poluante este închisă de zece zile. Se estimează că paguba produsă de aceste furturi este de 45 de milioane euro.

×
Subiecte în articol: atac hackeri România
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close