Antena 3 CNN High Tech Bază de date a unei companii a gigantului Verizon, copiată de hackeri și scoasă la vânzare online

Bază de date a unei companii a gigantului Verizon, copiată de hackeri și scoasă la vânzare online

Bază de date a unei companii a gigantului Verizon, copiată de hackeri și scoasă la vânzare online
25 Mar 2016   •   22:53

Criminali cibernetici au accesat și au copiat ilegal date de la o companie a gigantului american în telecomunicații Verizon, punând informațiile la vânzare în mediul online, relatează Agerpres.

Datele respective au fost furate de la Verizon Enterprise Solutions, o divizie de afaceri a gigantului Verizon care oferă servicii IT pentru companii mari, dar care la rândul său este solicitată des să se ocupe de accesări ilegale mari ale unor baze de date.

Informațiile despre 1,5 milioane de clienți persoane juridice au fost puse la vânzare în această săptămână în mediul online, pe un forum. Întreaga bază de date a fost pusă la vânzare pentru 100.000 de dolari de un membru marcant al unui forum de criminalitate cibernetică. Hackerul respectiv, care a dorit ințial să vândă baza de date pe bucăți la prețul de câte 10.000 de dolari pentru fiecare parte, vinde de asemenea informații despre punctele slabe ale site-ului de internet al Verizon, conform theverge.com, care îl citează pe Brian Krebs.

Cei de la Verizon au recunoscut că au o vulnerabilitate și îi înștiințează pe clienții lor, însă nu au dat detalii când anume a avut loc accesarea ilegală a bazei de date. ''Verizon a descoperit recent și a remediat vulnerabilitatea de securitate în cadrul portalului dedicat clienților persoane juridice'', au indicat cei de la compania Verizon într-un comunicat transmis jurnalistului Brian Krebs, conform theverge.com.

''Investigația noastră până la acest moment arată că un hacker a obținut informații de bază privind contactele unui număr de clienți persoane juridice'', se mai precizează în comunicatul celor de la Verizon. Serviciile IT pe care Verizon Enterprise Solutions le oferă sunt utilizate de 97% din companiile aflate în topul Fortune 500, conform theverge.com. Jurnalistul Brian Krebs a fost reporter pentru The Washington Post în perioada 1995-2009.

×
Subiecte în articol: hackeri
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close