Antena 3 CNN High Tech iPad Mini, un produs mult așteptat și anticipat. Este el și necesar?

iPad Mini, un produs mult așteptat și anticipat. Este el și necesar?

iPad Mini, un produs mult așteptat și anticipat. Este el și necesar?
Sursa foto: Foto: rollingstone.com
de N.B.    |    24 Oct 2012   •   11:47

iPad Mini a fost lansată în cadrul unui eveniment marca Apple, la finalul unei seri care a început cu prezentarea cifrelor pentru iPhone, iPod, s-a lansat noua gamă de computere MacBook Pro, iMac, Mac Mini și noua generație de iPad.

Utilitatea și succesul smartphone-urilor și tabletelor s-a dovedit în ultimii ani prin milioane de astfel de dispozitive cumpărate în întreaga lume. Ceea ce reprezintă, însă, iPad Mini este încă neclar.

iPad Mini este o tabletă mai mică, are un display de 7,9 inchi, ceea ce o face mai mare decât competiția (Google Nexus 7 sau Kindle Fire HD), deși ideea principală atacată de companiile concurente era portabilitatea și ușurința stocării tabletei. Nexus 7 și Kindle Fire încap, după cum a fost demonstrat, în buzunarul interior al unei jachete sau într-un buzunar mai larg de pantaloni. Mini tableta Apple este lată de 13,4 centimetri, și este destul de dificil, dacă nu imposibil de pus într-un buzunar obișnuit.

Nici prețul nu este acolo unde ar fi făcut diferența în favoarea tabletei Apple. Disponibilă în șase variante (16, 32 și 64 GB, cu sau fără conectivitate LTE/4G/3G), cea mai ieftină costă 329 de dolari, cu doar 70 mai puțin decât un iPad 2 cu aceleași specificații și 130 de dolari mai mult decât un Kindle Fire HD comparabil din punct de vedere al caracteristicilor.

În cadrul lansării, s-a pus accent pe utilitatea unei tablete în școli și modul în care acestea ar putea revoluționa educația, însă această utilizare nu este exclusivă pentru iPad Mini, Nexus 7 sau Kindle Fire pot la fel de bine să fie integrate procesului de învățare, iar în contextul economic actual, prețul redus oferă un avantaj mare tabletelor de la Google sau Amazon.

Conform CNN, analiștii sunt de acord că iPad Mini va vinde milioane de exemplare în toată lumea. Fără îndoială că noul gadget Apple va fi un succes, însă întrebarea care se pune este cât de necesar este el.

Într-o piață în care telefoanele se măresc pentru a oferi o experiență îmbunătățită vizualizării de video sau pentru jocuri, iar tabletele PC se bat pentru a-și trece ușurința de utilizare ca avantaj, iPad Mini vine ca un outsiderm e mai mare decât tabletele mici, mai scump și mai puțin performantă decât tabletele mari.

Asemenea primei generații de iPad, iPad Mini nu convinge de la bun început, nu este un produsul care pare capabil de ”revoluția” pieței tabletelor PC, dar același lucru s-a spus și despre prima tabletă Apple.

×
Subiecte în articol: iPad
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close