Antena 3 CNN High Tech Iranienii nu se mai pot juca World of Warcraft din cauza sancţiunilor economice americane

Iranienii nu se mai pot juca World of Warcraft din cauza sancţiunilor economice americane

Iranienii nu se mai pot juca World of Warcraft din cauza sancţiunilor economice americane
de N.B.    |    29 Aug 2012   •   12:47

Sancţiunile economice impuse de Statele Unite asupra Iranului au lovit, în mod neaşteptat, un segment special al populaţiei iraniene, jucătorii de World of Warcraft, un joc de tip multiplayer, la care se conectează milioane de oameni din toată lumea, scrie The Telegraph.

Blizzard Activision, compania americană care produce şi se ocupă de buna derulare a jocului on-line a fost bombardată în ultima săptămână de plângeri ale jucătorilor iranieni, nemulţumiţi că nu se pot conecta la serverele jocului şi nu îşi pot accesa conturile.

Reprezentanţii Blizzard au răspuns că nu pot face nimic, fiind obligaţi de legea americană să sisteze orice relaţii economice cu rezidenţii anumitor naţiuni, printre care şi Iran.

Un angajat al companiei a explicat pe site-ul comunităţii World of Warcraft că aceasta interdicţie de a face afaceri cu Iranul înseamnă şi că jucătorii care şi-au plătit deja abonamentele nu vor putea să primească bani înapoi.

World of Warcraft este unul dintre cele mai populare jocuri on-line din lume. Cei aproximativ nouă milioane de jucători din toată lumea îşi asumă rolul unor personje fictive într-o lume fantastică şi se luptă împreună sau unul împotriva altuia pentru puncte de experienţă, arme magice sau pradă.

Blizzard nu face publice statistici cu privire la datele jucătorilor de la ţară la ţară, dar directorul de relaţii publice al companiei a declarat că interdicţia pentru piaţa iraniană a afectat doar o "fracţiune minusculă" din baza jucătorilor la nivel global.

Statele Unite au impus o serie de sancţiuni economice asupra Iranului în încercarea de a pune presiune pe guvernul republicii islamice să ofere detalii cu privire la programul nuclear pe care îl desfăşoară. Occidentul consideră că Iranul dezvoltă arme nucleare, dar Teheranul susţine că cercetările se fac doar pentru domeniul energetic.

×
Subiecte în articol: sanctiuni economice program nuclear
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close