Antena 3 CNN High Tech Israel: Arabii recrutează spioni pe Facebook

Israel: Arabii recrutează spioni pe Facebook

Israel: Arabii recrutează spioni pe Facebook
Sursa foto: facebook
19 Mai 2009   •   08:53

Serviciul intern de informaţii al Israelului a cerut publicului să fie precaut în a folosi Facebook, declarând că arabii încearcă să recruteze spioni prin intermediul popularului site de socializare.
Agenţia Shin Bet a avertizat israelienii să nu răspundă la mesaje nesolicitate sau să dea numere de telefon sau alte informaţii sensibile prin intermediul internetului. Aceasta a precizat că au existat numeroase incidente recente în care grupuri violente au încercat să recruteze israelieni prin Facebook sau alte reţele.
Agenţia a dat exemplul unui utilizator evreu de Facebook care a fost contactat de un agent libanez ce i-a oferit bani în schimbul informaţiilor despre Israel.

Shin Bet crede că israelienii ar trebuie să fie mai atenţi la propuneri de întâlniri sau schimb de date aparent inocente cu oameni pe care nu îi cunosc. Aceste mesaje ar putea fi postate de oameni care au intenţia să răpească sau ucidă.

?Organizaţiile teroriste folosesc aceste siteuri pentru a-i face pe israelieni să se întâlnească personal, pentru a-i răpi, ucide sau recruta ca spioni?, arăta Shin Bet .
Un adolescent israelian a fost ucis acum opt ani după ce a fost ademenit în West Bank de o tânără pe care o întâlnise pe internet.
În ultimii ani, militanţii au apelat la internet pentru a se lupta cu Israelul. Militanţii Hamas din Fâşia Gaza folosesc de mult Google Earth pentru o mai bună precizie când trag cu rachetele în oraşele israeliene din sud.
Doi arabi israelieni au fost arestaţi anul trecut pentru că au oferit pe internet informaţii strategice către al-Qaida. De asemenea, un rezervist evreu a fost condamnat la cinci ani închisoare pentru a trimis e-mailuri în care se oferea să dea informaţii secrete către Iran şi Hamas.

Antena3.ro

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close