Antena 3 CNN High Tech Lovitura pe care China vrea să o dea industriei spaţiale. Hackerii vor să afle secretele occidentalilor

Lovitura pe care China vrea să o dea industriei spaţiale. Hackerii vor să afle secretele occidentalilor

Lovitura pe care China vrea să o dea industriei spaţiale. Hackerii vor să afle secretele occidentalilor
Sursa foto: Foto: www.nextgov.com
de O.P.    |    11 Iun 2014   •   09:19

Armata chineză a demarat o campanie de piratare informatică pentru a intercepta comunicaţiile prin satelit occidentale şi a afla secretele industriei lor spaţiale, relatează AFP.

Unitatea de hackeri, cu sediul în Shanghai (estul Chinei), operează cel puţin din 2007, trimiţând email-uri vizând serviciul de mesagerie al Microsoft Outlook, programul Adobe Reader şi alte programe.

Strategia sa constă în a trimite mesaje pornind de la o adresă aparent inofensivă, [email protected] de exemplu, cu invitaţii false, în speranţa că utilizatorii deschid din neatenţie, ceea ce le permite hackerilor să acceadă la conţinutul calculatorului.

Un ataşament trimis la centrul spaţial din Toulouse, în Franţa (sud-vest) făcea publicitate la un curs de yoga ce promova o "metodă universală pentru a te cunoaşte mai bine (...) şi pentru a cunoaşte Universul şi zeii, aşa cum recomanda Socrate!".

Militarii chinezi intenţionează "să obţină secrete economice sau brevete legate de tehnologiile din sectorul apărării" în scopul "supravegherii spaţiului, detectării şi interceptării comunicaţiilor prin satelit".

×
Subiecte în articol: hacker satelit
Parteneri
Florin Piersic a fost transferat la Terapie Intensivă!
x close