Antena 3 CNN High Tech Obiecte care nu ar trebui să fie așezate niciodată lângă router. Greșeli care afectează semnalul Wi-Fi

Obiecte care nu ar trebui să fie așezate niciodată lângă router. Greșeli care afectează semnalul Wi-Fi

Anumite obiecte nu ar trebui să fie lăsate niciodată în apropierea unui router Wi-Fi, pentru că pot influența modul în care funcționează aparatul sau pot duce chiar la defectarea acestuia.

Obiecte care nu ar trebui să fie așezate niciodată lângă router. Greșeli care afectează semnalul Wi-Fi
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Iul 2023   •   17:09

Mulți dintre noi lăsăm diverse obiecte lângă router, însă specialiștii avertizează că acest obicei este, în realitate, greșit.

Zgomotul electromagnetic este produs de toate echipamentele electronice, afectând funcționalitatea rețelelor Wi-Fi și provocând interferențe cu funcționarea aparatului.

Astfel, printre obiectele care nu trebuie să fie lăsate lângă router se numără: frigiderul, cuptorul cu microunde, monitoare pentru bebeluși, camere wireless, dispozitive Bluetooth, unități USB, carduri cu bandă magnetică, chei magnetice.

Potrivit specialiștilor, unitatea de compresie a frigiderului creează un câmp electromagnetic, care atinge intensitatea maximă atunci când este activat, iar acest lucru poate perturba recepția internetului.

Citește și: Cât te costă o viață fără griji? Milionarul Călin Donca, la iThink: „Mai mult de atât, sunt doar mofturi...”

De asemenea, dacă mutați routerul mai aproape de birou, unde se află PC-ul, acesta va interfera, fără îndoială, cu funcționalitatea Bluetooth, cum ar fi tastaturile sau mouse-urile fără fir.

Mai mult, se recomandă cu tărie să nu amplasați routerele Wi-Fi în dreptul oglinzilor, care pot reflecta sau obstrucționa semnalul de internet.

Locul ideal pentru așezarea unui router

Pentru a obține o poziționare optimă, amplasați routerul în centrul geometric al apartamentului și țineți-l cât mai sus posibil deasupra podelei.

În cazul în care un router este amplasat pe o masă din vestibul, de exemplu, este necesar să nu existe carduri bancare, deoarece acestea pot deveni inutilizabile după doar câteva ore de apropiere de aparat.

Dacă aveți un acvariu, trebuie ținut departe de router, deoarece acesta generează o umiditate mare, iar apa împiedică transmiterea undelor radio, afectând astfel distribuția semnalului Wi-Fi, potrivit gandul.ro.

×
Subiecte în articol: router internet
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close