Antena 3 CNN High Tech Oficialii britanici au cerut Facebook să introducă un "buton de panică", după ce o adolescentă a fost ucisă

Oficialii britanici au cerut Facebook să introducă un "buton de panică", după ce o adolescentă a fost ucisă

Oficialii britanici au cerut Facebook să introducă un "buton de panică", după ce o adolescentă a fost ucisă
Sursa foto: facebook
13 Apr 2010   •   20:08

Scandal în Marea Britanie, din cauza site-ului de socializare Facebook. Asta după ce o tânără a fost ucisă de un violator în serie care a folosit site-ul pentru a o atrage. Britancii au cerut ca Facebook să introducă "un buton de urgenţă" care să prevină astfel de evenimente. Însă conducerea site-ului a refuzat.

O organizaţie pentru protecţia copilului din Marea Britanie a cerut conducerii Facebook să creeze "un buton de panică" pentru raportarea suspecţilor de pedofilie.

Cei de la Facebook au refuzat însă o astfel de cerere, dar au precizat că vor adăuga linkuri spre mai multe ascociaţii care se ocupă cu protecţia copilului, pentru ca cei agresaţi să aibă unde să se adreseze.

Întregul scandal din Marea Britanie a început după ce un violator în serie a folosit Facebookul pentru a atrage o adolescentă, pe care apoi a ucis-o. Peter Chapman s-a prezentat pe site ca un tânăr şi a convins-o pe Ashleigh Hall de 17 ani, să se întâlnească cu el după care a omorât-o. După tragedie, tot mai multe organizaţii au cerut ca Facebook să includă un buton care să le permită tinerilor ce se simt ameninţaţi să formeze rapid un număr de urgenţă.

Politicienii, politia şi numeroase organizaţii şi-au exprimat indignarea ca gigantul online nu dat curs cererilor pe care le-au formulat.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Facebook Marea Britanie
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close