Antena 3 CNN High Tech Presiune pe un gigant IT. Vezi ce probleme are Google în Uniunea Europeană

Presiune pe un gigant IT. Vezi ce probleme are Google în Uniunea Europeană

Presiune pe un gigant IT. Vezi ce probleme are Google în Uniunea Europeană
Sursa foto: Foto: technorati.com
de N.B.    |    16 Oct 2012   •   10:15

Uniunea Europeană nu este de acord cu modul în care Google urmărește activitatea utilizatorilor săi, considerând că modul în care sunt colectate informații despre cei care folosesc servicii ca YouTube și Gmail nu este conform standardelor europene privind informațiile private protejate. Aceasta este una dintre numeroasele reglementări pe care Google trebuie să le respecte dacă dorește să își continue existența în spațiul european.

Conform Washington Post, o scrisoare semnată de reprezentanții a 20 de țări din Europa va solicita Google să le ofere utilizatorilor informații mult mai complete despre cum sunt folosite datele lor personale, și, în mai multe cazuri, să ceară permisiunea să o facă.

Îngrijorarea este că, după ce Google a comasat acordul pentru folosirea datelor private pentru circa 60 de servicii din portofoliul său, colectează prea multe informații personale despre utilizatorii săi.

În toată lumea, compania celui mai folosit motor de căutare a fost ”pusă sub lupă” din cauza extinderii domeniului de activitate, de la o companie care oferă servicii web la una care se implică în dezvoltarea sistemelor de operare, telecomunicații, comerț electronic și multe altele.

Presiunea din partea politicienilor este o problemă în plus pentru Google, deja implicată în mai multe procese privind anumite brevete tehnologice cu Apple, pentru anumite telefoane ce folosesc sistemul de operare Android.

Dacă Google ar decide să conteste în justiție reglementările impuse în Statele Unite și acum și în Uniunea Europeană, creșterea companiei, care a devenit recent a doua cea mai valoroasă companie din domeniul IT după Apple, ar putea avea de suferit din cauza luptelor legale costisitoare.

Situația este oarecum asemănătoare cu ceea ce se întâmpla la Microsoft în urmă cu două decenii, când compania lui Bill Gates era acuzată utiliza sistemul de operare, prezent pe aproape toate computerele din lume, pentru a promova sau vinde alte produse proprii ca Internet Explorer și Office.

Oficialii Google au refuzat să comenteze investigațiile antitrust, care au fost pornite împotriva companiei, dar au specificat că nu intenționează să se implice în lupte legale costisitoare cu guvernele, așa cum a făcut Microsoft.

×
Subiecte în articol: Google reglementari
Parteneri
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români
x close