Antena 3 CNN High Tech Samsung anunţă noile PC-uri compacte care vor rula cu Windows 8

Samsung anunţă noile PC-uri compacte care vor rula cu Windows 8

Samsung anunţă noile PC-uri compacte care vor rula cu Windows 8
de N.B.    |    28 Aug 2012   •   12:16

Samsung se pregăteşte pentru lansarea noului Microsoft Windows 8 cu propria gama de computere all-in-one. Cum sezonul cumpărăturilor de sărbători se apropie şi fiecare producător aruncă pe piaţă detalii despre noutăţile pe care le va aduce în toamnă, Samsung a prezentat detalii tehnice despre noile PC-uri compacte pe care le va oferi ca suport pentru noul sistem de operare de la Microsoft.

Samsung a prezentat două variante ale noilor PC-uri, Seria 5 şi Seria 7, computere compacte, care rulează cu Microsoft Winsows 8, scrie AllThingsD.

Seria 7 este computerul cu cea mai bună configuraţie dintre cele două variante şi va avea două versiuni, cu ecran de 27 de inch şi cu ecran de 23,6 inch. Modelul de 27 are un hard de un terabyte, unitate optică pentru DVD, procesor Intel Core i7 şi 8 GB de memorie, în timp ce versiunea de 23,6 are acelaşi hard, procesor Intel Core i5 şi 6 GB de memorie.

Ambele computere sunt dotate cu un multi-touchscreen de 1.920 x 1.080 pixeli, care permit utilizarea gesturilor mâinilor pentru a controla interfaţa Windows 8, creată special pentru suprafeţe "touch".

Asemenea tabletelor şi telefoanelor, utilizatorii pot folosi atingerile specifice comenzilor de zoom sau de a da pagina. În plus, computerele Samsing vor răspunde la alte cinci gesturi ale mâinilor, care vor permite controlul chiar fără atingerea monitorului. De exemplu, volumul sunetului va putea fi controlat prin rotirea mâinii sau paginile vor putea fi schimbate de la o distanţă de maxim un metru.

Cea mai mică variantă a computerelor este Seria 5, care va avea un monitor de 21,5 inch, un hard de 500 de GB, unitate optică, 4 GB de memorie şi un procesor Intel Core i3. Ambele serii sunt dotate cu tastatură şi mouse wireless.

Preţurile pentru piaţa americană au fost stabilite la 749 de dolari (Seria 5), 1.099 dolari (Seria 7, 23,6 inch) şi 1.699 dolari (Seria 7, 27 inch). PC-urile vor fi lansate odată cu Windows 8, pe 26 octombrie.


×
Subiecte în articol: Samsung
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close