Antena 3 CNN High Tech Se schimbă sub ochii noştri şi nu va mai fi niciodată la fel. Cum a ajuns Facebook-ul să fie ţinta hackerilor

Se schimbă sub ochii noştri şi nu va mai fi niciodată la fel. Cum a ajuns Facebook-ul să fie ţinta hackerilor

Se schimbă sub ochii noştri şi nu va mai fi niciodată la fel. Cum a ajuns Facebook-ul să fie ţinta hackerilor
de O.P.    |    14 Noi 2012   •   08:31

Mai devreme sau mai târziu avea să se întâmple asta. Sutele de milioane de oameni care accesează în fiecare zi reţeaua de socializare vor vedea din ce în ce mai des articole care îi avertizează de viruşii pe care îi pot "lua" de pe reţeaua de socializare.

Specialiştii spun că numărul crescut al paginilor false de pe Facebook ameninţă credibilitatea reţelei. Firmele au simţit mirosul profitului şi lansează tot felul de campanii cu ajutorul Facebook, astfel "Like-urile" contra-cost, sau campaniile de promoţii şi cadouri aduc cu ele un pericol foarte mare: datele personale ale celor care accesează paginile respective sunt stocate şi utilizate mai departe.

Cotidianul New York Times relata că pagina unui spital american a fost clonată pe Facebook, în timpul campaniei electorale din SUA. Astfel, postările despre sănătate şi ştiri despre medicină au fost înlocuite cu atacuri vehemente împotriva lui Barack Obama.

Cu toate că reprezentanţii Facebook au intrat pe fir şi au stopat acţiunile respectivului cont, timp de 11 zile acesta "şi-a făcut treaba".

Aşadar, mare atenţie pe ce pagini intraţi şi unde daţi "Like" sau "Share".




×
Subiecte în articol: Facebook
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close