Antena 3 CNN High Tech Site-ul armatei chineze, atacat de 2,3 milioane ori

Site-ul armatei chineze, atacat de 2,3 milioane ori

Site-ul armatei chineze, atacat de 2,3 milioane ori
Sursa foto: adresa web
20 Noi 2009   •   22:22

Un website creat de Ministerul Apărării din China a avut 2,2 milioane de atacuri din partea hackerilor în prima lună de la lansare, dar nici unul nu a avut succes. Siteul a avut succes şi din partea publicului normal, atrăgând 1,25 miliarde vizite în trei luni, de la 20 august.

Anterior, publicaţia de limbă engleză scria că numărul de atacuri ar fi fost de 230 milioane, o cifră care părea greşită deoarece ar fi presupus peste 5000 de atacuri pe minut.
Atacurile informatice pentru a fura informaţii sau a întrerupe operaţiunile sunt o preocupare din ce în ce mai mare pentru forţele armate.
SUA a anunţat în acest an că va crea un centru de comandă pentru a ajuta eforturile militare americane de a-şi proteja reţelele.
Oficialii arătau că peste 100 de serviciid de informaţii străine au încercat să pătrundă în reţelele SUA, dar există îngrijorare şi pentru atacuri din partea teroriştilor sau hackerilor solitari.
Serviciul militar chinez a lansat site-ul www.mod.gov.cn, care are şi o versiune în engleză, pentru a diminua criticile legate de transparenţa forţelor armate.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: hacker atac informatic
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close