Antena 3 CNN High Tech Sony VAIO Z51, un nou laptop destinat oamenilor de afaceri (FOTO)

Sony VAIO Z51, un nou laptop destinat oamenilor de afaceri (FOTO)

Sony VAIO Z51, un nou laptop destinat oamenilor de afaceri (FOTO)
07 Dec 2009   •   16:14

Sony a anunţat VAIO Z51, un nou sistem portabil, destinat ?oamenilor de business şi utilizatorilor profesionişti?. Carcasa este realizată din fibră de carbon şi aluminiu. Toate detaliile estetice sunt realizate cu minuţiozitate: suprafaţa de suport a mâinilor este placată cu aluminiu, iar tastele silenţioasă sunt plasate la distanţe exacte una de alta, după principiul ?isolation?, sunt uşor concave pentru a permite o folosire rapidă, precisă şi confortabilă.

Ecranul anti-reflexie LCD X-black măsoară 13,1 inci, cu o rezoluţie extra wide de 1600x900. De asemenea, modelul VAIO Z51 oferă mobilitate la cele 1,5 kg, atât cât cântăreşte.




Pentru a prelungi cât mai mult autonomia bateriei, notebook-ul integrează un sistem de grafică hibridă. Astfel, utilizatorii pot alege între unitatea de procesare vizuală NVIDIA GeForce 9300M GS pentu aplicaţiile grafice complexe şi autonomia extinsă facilitată de soluţia grafica integrată Intel. Trecerea de la unitatea de procesare vizuală dedicată la cea integrată se face automat, fără a fi nevoie de restartarea sistemului. Nu în ultimul rând, modelul este dotat şi cu o ieşire HDMI.

VAIO Z51 beneficiază de aportul procesororului Intel Core 2 Duo P9700 de 2,8 GHz şi de platforma Intel Centrino 2, care asigură procesarea rapidă a aplicaţiilor multiple, o perioada de viaţă extinsă a bateriei, şi conectarea wireless la reţea prin WWAN 3G. În plus, datorită sistemului de operare Windws 7 pe 64 biţi, întreaga memorie RAM de 6GB a sistemului poate fi accesată.

Pentru securitatea datelor VAIO Z51 este dotat cu un set de dispozitive de protecţie interdependente. Protecţia fizică a informaţiilor este asigurată de securitatea hard disk-ului (cu ajutorul sistemului G-Sensor HDD), care este capabil să detecteze mişcările bruşte şi să protejeze imediat capetele şi suprafeţele de scriere.



Sistemul de autentificare pe bază de recunoaştere a amprentei nu permite accesarea notebook-ului de către utilizatori necunoscuţi, în timp ce sistemul Trusted Platform Module (TPM) criptează datele şi parolele, refuzând accesul neautorizat. Preţul anunţat pentru Sony Vaio Z51WG este de 10.699 lei.

Sony Vaio Z51WG/B ? caracteristici principale

CPU - IntelŽ Core? 2 Duo P9700 de 2,8 GHz
Memorie - DDR3 SDRAM (1x2 GB, 1x4 GB)
HDD - Serial ATA, 400 GB
Conectivitate şi alte funcţii - WAN wireless la 7,2 Mb/s (HSDPA, UMTS, EDGE, GPRS);
LAN Wireless 802.11a/b/g/Draft
Ecran - LCD X-black cu tehnologie cu LED-uri; 13,1 inci, rezoluţie WXGA++ (1600 x 900)
Unitate optică - DVD+-RW/+-R DL/RAM
Soluţie video - NVIDIAŽ GeForceŽ 9300M GS GPU + accelerator grafic media IntelŽ 4500MHD
Sistem de operare - WindowsŽ 7 Professional original (64 biţi)

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: laptop notebook
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close