Antena 3 CNN High Tech Studiu: Românii nu sunt amatori de net pe mobil, 42% folosesc laptopul

Studiu: Românii nu sunt amatori de net pe mobil, 42% folosesc laptopul

Studiu: Românii nu sunt amatori de net pe mobil, 42% folosesc laptopul
Sursa foto: Foto: gsm-portal.org
21 Mai 2011   •   13:37

Românii nu sunt amatori de Internet pe telefonul mobil. Un studiu făcut pe un eşantion de peste 1.000 de utilizatori a arătat clar că romanul rămâne fidel computerului.

Între români şi internet pare a nu fi o relaţie chiar foarte strânsă. Aproape jumătate dintre cei intervievaţi au spus că navighează până în 125 de MB/lună. Restul - sunt persoane care navighează între 500 şi 1.000 de mb/lună.

Concluzia că romanii navighează puţin pe mobil este confirmată şi de un studiul recent al Gallup, care afirmă că accesul la Internet prin intermediul conexiunilor mobile este realizat preponderent de pe laptop, în proporţie de 42% şi desktop PC în proportie de 31%, telefonul mobil fiind folosit doar în 25% dintre cazuri.

Acelaşi studiu relevă că 31% dintre cei care folosesc internet mobil obişnuiesc să platească o conexiune cu abonament lunar şi trafic limitat cu plata traficului suplimentar, iar 20% dintre ei au abonament cu trafic iniţial limitat şi cu scăderea vitezei maxime de transfer pentru traficul suplimentar.

Site-urile cel mai des accesate de pe mobil sunt cele de ştiri, iar orele de maxim acces sunt între 8 şi 9 dimineaţa.

 


×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close