Antena 3 CNN High Tech Studiu: Site-urile de tipul Facebook sau YouTube măresc productivitatea angajaţilor

Studiu: Site-urile de tipul Facebook sau YouTube măresc productivitatea angajaţilor

Studiu: Site-urile de tipul Facebook sau YouTube măresc productivitatea angajaţilor
Sursa foto: calculator
03 Apr 2009   •   19:48

Aţi fost vreodaţă prinşi pe Facebook sau YouTube în timp ce eraţi la serviciu? Nu-i nimic grav, dimpotrivă. Un studiu recent a demonstrat că angajaţii care folosesc internetul în scopuri personale, în special pentru divertisment, sunt cu 9% mai productivi.

Studiul a fost realizat de cercetătorii Universităţii din Melbourne, anunţă Reuters. Brent Coker, liderul echipei de cercetători, susţine că utilizarea internet-ului în timpul orelor de lucru îi ajută pe angajaţi să se concentreze mai bine.

?Oamenii trebuie să se destindă puţin pentru a se putea concentra bine. Pauzele scurte, dar dese, dau posibilitatea creierului să se relaxeze, ceea ce determină o creştere a capacităţii de concentrare. Astfel, o ?escapadă? pe internet în timpul orelor de lucru poate mări productivitatea angajaţilor?, a declarat Coker.

În timpul programului de muncă, cei mai mulţi dintre angajaţi citesc site-uri de ştiri, intră pe diverse jocuri online, caută informaţii despre diverse produse şi urmăresc filmuleţe pe YouTube.

?Companiile dau milioane de dolari încercând să-şi împiedice angajaţii să intre pe internet în scopuri personale. Este o mare greşeală?, a concluzionat cercetătorul.

Pentru cele mai mici preţuri la produse IT&C, electronice şi electrocasnice accesaţi www.totulredus.ro.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: studiu
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close