Antena 3 CNN High Tech Tânărul autist care ar fi putut să DISTRUGĂ un imperiu de 38 de MILIARDE de euro

Tânărul autist care ar fi putut să DISTRUGĂ un imperiu de 38 de MILIARDE de euro

Tânărul autist care ar fi putut să DISTRUGĂ un imperiu de 38 de MILIARDE de euro
Sursa foto: Foto: AP/Agerpres
20 Feb 2012   •   10:42
Glenn Mangham, în vârstă de 26 de ani, a reuşit să pătrundă în serverele Facebook şi să fure date confidenţiale care ar fi putut distruge „imperiul de 38 de miliarde de euro”. Tânărul, care suferă de o formă uşoară de autism, a fost condamnat la opt luni de închisoare, informează Daily Mail.

Mangham a reuşit să spargă contul unui angajat al Facebook, Stefan Parker, în luna aprilie a anului trecut. Astfel, el a accesat codul-sursă al reţelei de socializare, pe care l-a descărcat pe calculatorul său.

Instituţii precum FBI au fost alertate din cauza furtului de informaţii. Oficialii credeau că au de-a face cu un caz de „spionaj industrial”.



Tânărul şi-a recunoscut fapta şi a spus că a spart serverele Facebook pentru a le arăta angajaţilor companiei ce vulnerabilităţi există şi cum pot fi acestea eliminate.

Cu toate acestea, judecătorul Alistair McCreath a clasificat acţiunile tânărului drept periculoase, precizând că se puteau termina dezastruos pentru Facebook. "Putea să distrugă întregul 'imperiu”, a explicat McCreath.

Şi procurorul Sandip Patel a declarat că acesta este "cel mai grav caz de furt de pe reţelele de socializare".

Întrebat de ce nu le-a raportat celor de la Facebook vulnerabilităţile pe care le-a descoperit, studentul a răspuns ironic: "Voiam să creez un efect dramatic".


 

×
Subiecte în articol: Facebook
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close