Antena 3 CNN High Tech Un bucureştean a inventat un soft care monitorizează în timp real cheltuielile la întreţinere

Un bucureştean a inventat un soft care monitorizează în timp real cheltuielile la întreţinere

Un bucureştean a inventat un soft care monitorizează în timp real cheltuielile la întreţinere
Sursa foto: Foto: www.museimobiliare.ro
29 Aug 2011   •   20:12

Facturile din aceasta iarna la întreţinere ne sperie pe toţi. Totusi există o soluţie pentru a scădea cheltuielile, fără a renunţa la confort. Un bucureştean a creat un program pe computer care îţi monitorizează, în timp real, consumul şi alte cheltuieli. Cu ajutorul lui, cine stă la bloc poate supraveghea online cît gaz consumă, cît dă pentru curăţenie sau cînd e cazul să oprescă robinetul de apă caldă.

Bogdan Ioan este programator. Ideea lui a plecat de la frustrarea oricărui locatar care nu ştie niciodată pe ce dă banii la întreţinere. Aşa că s-a gîndit că trebuie să facă un program prin care oricine să înţeleagă pe ce dă banii lună de lună.

Practic, programul dă posibilitatea proprietarilor să intre pe un cont online şi să vadă exact ce cheltuieli au de făcut la întreţinere într-o lună. Aşa pot hotărî singuri dacă au consumat prea multă apă caldă, curent electric sau căldură şi de unde să reducă. 

În Bucureşti, sunt deja peste cinci mii de apartamente conectate la programul lui Bogdan. Pentru doi lei lunar de apartament, orice locatar la bloc poate folosi softul de control al cheltuilelilor. Pentru asta însă, trebuie să-şi convingă mai întîi administratorul să-l implementeze.

În fiecare iarnă, bucureştenii cheltuie peste jumătate de miliard de euro numai pentru apă caldă şi căldură, în condiţiile în care sunt peste opt mii de blocuri racordate la sistemul centralizat de încălzire.

 


×
Subiecte în articol: intretinere căldură program soft
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close