Antena 3 CNN High Tech YouTube şterge 100 de clipuri despre automutilare

YouTube şterge 100 de clipuri despre automutilare

YouTube şterge 100 de clipuri despre automutilare
Sursa foto: Foto: blogadilla.com
23 Feb 2011   •   11:19

Un studiu canadian a relevat faptul că cele mai populare 100 de filmuleţe despre automutilare au strâns peste 2 milioane de vizualizări şi peste 12.000 de utilizatori care le-au apreciat ca “favorite”, conform ABC News.

Cercetării s-au arătat îngrijoraţi asupra impactului pe care l-ar putea avea aceste clipuri asupra celor predispuşi la acest tip de comportament.

Stephen Lewis, autorul principal al studiului a spus că "majoritatea ilustrau o atitudine neutră sau chiar încurajau depăşirea acestor probleme ", însă a avertizat că popularizarea acestor clipuri ar putea fi riscantă pentru anumite persoane. "

Unele filmuleţe pot consolida un comportament de automutilare sau îl pot declanşa", a mai spus el, argumentând că răspândirea acestor filme pe Internet le-ar putea da tinerilor impresia că aceste comportamente sunt normale.

Astfel, reprezentanţii site-ului YouTube au decis ştergerea celor 100 de clipuri care au făcut obiectul cercetării.

Deşi nu s-a descoperit încă o legătură directă între automutilare şi influenţa Internetului, unii cercetători îşi pun problema că răspândirea acestor materiale ar putea fi la fel de periculoasă ca popularizarea materialelor care încurajează bulimia şi anorexia.

 


×
Subiecte în articol: YouTube studiu psihologie comportament
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close