Antena 3 CNN International News Un adolescent a fost arestat și acuzat de crimă, după ce poliția a împușcat-o mortal pe Fanta, o fetiță de 8 ani, în SUA

Un adolescent a fost arestat și acuzat de crimă, după ce poliția a împușcat-o mortal pe Fanta, o fetiță de 8 ani, în SUA

Un adolescent din statul american Pennsylvania a fost arestat pentru crimă, după ce ofițeri de poliție au deschis focul și au ucis-o pe Fanta Bility, o fetiță de opt ani, relatează CNN.

Un adolescent a fost arestat și acuzat de crimă, după ce poliția a împușcat-o mortal pe Fanta, o fetiță de 8 ani, în SUA
Sursa foto: Twitter @CBSPhilly
de Adrian Iclozan    |    12 Noi 2021   •   11:42

Angelo "AJ" Ford, în vârstă de 16 ani, a fost arestat la mijlocul acestei săptămâni și plasat într-un centru de detenție din Delaware, fără posibilitatea de a fi eliberat pe cauțiune, după cum a anunțat procurorul districtual Jack Stollsteimer.

Autoritățile îl caută pe un al doilea suspect, Hasein Strand, în vârstă de 18 ani, împotriva căruia au fost, de asemenea, formulate acuzații de crimă.

Ambii adolescenți riscă și acuzații suplimentare de tentativă de omor, atac și punere în pericol în legătură cu folosirea armelor de foc.

Conform investigației, Ford (fotomontaj, stânga) și Strand au avut o altercație în urma unui meci de fotbal la liceu în luna august și au tras unul asupra altuia cu arme de foc.

O a treia persoană a fost prinsă în schimbul de focuri, fiind rănită.

Familia fetiței ucise a dat în judecată poliția

Polițiștii staționați în apropierea stadionului unde se desfășura meciul au interveni și au tras asupra suspecților, rănind trei trecători.

Unul dintre gloanțele polițiștilor a lovit-o în piept pe Fanta Bility (fotomontaj, stânga).

Ea a fost transportată la spital, unde medicii au constatat decesul.

Familia fetiței ucise a intentat proces poliției în octombrie, susținând că membrii forțelor de ordine au tras cu intenție asupra micuței, rănind-o și pe sora acesteia. Cazul va fi judecat într-un tribunal federal. 

În documentele depuse în instanță sunt formulate acuzații la adresa șefului poliției din Sharon Hill, Joseph Kelly și a altor trei ofițeri de poliție, care ar fi deschis focul în timp ce oamenii ieșeau de pe stadion.

Avocat: "Atenția trebuie să rămână asupra ofițerilor de poliție"

"Sunt surprins că anchetatorii au formulat acuzații (la adresa celor doi adolescenți, n.r.) pentru crimă de gradul 1 (cu  intenție și premeditare, n.r.), pentru că va fi greu de dovedit, din punct de vedere legal. Însă salut decizia procurorului districtual și sper să câștige", a declarat Bruce Castor, avocatul familiei Bility.

El a adăugat însă ca dorește ca atenția în acest caz să rămână concentrată pe comportamentul ofițerilor de poliție.

"Declarația procurorului districtual nu schimbă faptul că (însuși) procurorul a spus că glonțul fatal a fost tras de poliție", a concluzionat avocatul.

Juriul instanței urmează să stabilească pe 18 noiembrie dacă utilizarea forței letale de către poliție a fost justificată, notează CNN.

×
Subiecte în articol: Fanta Bility crima Pennsylvania
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close