Antena 3 CNN International News O pană masivă la Amazon a paralizat internetul în estul SUA, după începerea discuțiilor între Joe Biden și Vladimir Putin

O pană masivă la Amazon a paralizat internetul în estul SUA, după începerea discuțiilor între Joe Biden și Vladimir Putin

Rețeaua de servere pentru servicii cloud a companiei Amazon (AWS, Amazon Web Services) a fost afectată de o pană majoră, care a provocat perturbări ale activității multor companii, inclusiv în zona media.

O pană masivă la Amazon a paralizat internetul în estul SUA, după începerea discuțiilor între Joe Biden și Vladimir Putin
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    07 Dec 2021   •   19:57

Serviciile Amazon sunt folosite atât de către clienți individuali, cât și de instituții din mediul academic, organizații guvernamentale și companii private.

Între platformele a căror funcționare a fost afectată se numără produsele proprietare Amazon, precum Kindle ebooks sau Amazon Music, dar și branduri precum Disney, Tinder, Roku, Coinbase și multe altele.

Associated Press, care folosește serviciile cloud ale Amazon, a semnalat, la rândul său, avaria.

Problema a fost în cele din urmă confirmată de companie, care a postat pe pagina sa, status.aws.amazon.com un mesaj ce spune, între altele:

"(...) Întâmpinăm probleme legate de API și de consola de management în regiunea US-EAST-1. Am identificat cauza principală și lucrăm pentru remedierea situației. Această problemă afectează la pagina principală a consolei globale, care este găzduită și în regiunea US-EAST-1. Clienții pot avea acces la console specifice regiunii accesând https://console.aws.amazon.com/. Deci, pentru a accesa consola US-WEST-2, încercați https://us-west-2.console.aws.amazon.com/".

Consola invocată în mesaj este aplicația utilizată de administratorii de rețea pentru conectarea la servere.

Problemele au început să fie semnalate de utilizatori în jurul orei 17:45, ora Coastei de Est (ora 17:45 în România), la circa trei sferturi de oră după începerea discuțiilor prin apel video securizat între președinții american și rus Joe Biden și Vladimir Putin.

Din mesajul oficial Amazon dar și din cele semnalate de utilizatori, se pare că problemele sunt concentrate în regiunea AWS US-EAST-1, al cărui centru de date este găzduită în statul american Virginia.

×
Subiecte în articol: Amazon pana Joe Biden Vladimir Putin
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close