Antena 3 CNN International News O "armată" de rațe păzește o cramă din Africa de Sud. De ce au ales proprietarii să le folosească: "Sunt soldaţii podgoriilor noastre"

O "armată" de rațe păzește o cramă din Africa de Sud. De ce au ales proprietarii să le folosească: "Sunt soldaţii podgoriilor noastre"

La periferia oraşului Cape Town din Africa de Sud, pe malul râului Eerste, crama Vergenoegd Löw Wine Estate a reintrodus o practică veche de secole, folosind peste 1.600 de raţe pentru scăpa de dăunători.

O "armată" de rațe păzește o cramă din Africa de Sud. De ce au ales proprietarii să le folosească: "Sunt soldaţii podgoriilor noastre"
Sursa foto: Rodger Bosch/AFP/Getty Images
de Mia Lungu    |    17 Iul 2022   •   19:52

"Raţele sunt soldaţii podgoriilor noastre. Mănâncă afide, melci şi viermi, păstrează via fără dăunători", spune directorul cramei, Corius Visser, potrivit CNN.

"Lumea se îndepărtează de ceea ce ar trebuie să însemne agricultura organică. Obiectivul nostru este să avem o cât mai mica influenţă negativă asupra a solului şi a mediului", explică acesta.

Raţele sunt lăsate 14 zile prin podgorie, mâncând şi fertilizând pământul.

Ouăle acestora sunt consumate în restaurantul din podgorie, dar niciodată raţele nu sunt sacrificate pentru consum, din respect pentru contribuţia lor.
 

×
Subiecte în articol: rate cramă Africa de Sud podgorii
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close