Antena 3 CNN International News Kaan, un băiat de 13 ani, a rezistat peste șapte zile sub ruine și a fost salvat în cea de 182-a oră de la cutremurul din Turcia

Kaan, un băiat de 13 ani, a rezistat peste șapte zile sub ruine și a fost salvat în cea de 182-a oră de la cutremurul din Turcia

Un băiat în vârstă de 13 ani, pe nume Kaan, a fost salvat după ce a petrecut sub ruine 182 de ore, în urma seriei de cutremure din 6 februarie care au devastat 10 provincii din Turcia și au afectat grav și țara vecină, Siria.

Kaan, un băiat de 13 ani, a rezistat peste șapte zile sub ruine și a fost salvat în cea de 182-a oră de la cutremurul din Turcia
Sursa foto: Twitter @mustafaordu43
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Feb 2023   •   18:31

Rețeaua CNN Turk a transmis în direct operațiunea de salvare, care a avut loc în Hatay.

Salvatorii și martorii la operațiune au aplaudat când băiatul a fost scos dintre dărâmături.

La șapte zile de la catastrofă, sute de mii de oameni rămași fără adăpost se înghesuie în corturi aglomerate și umplu străzile în căutarea unei mese calde aduse de voluntari și autorități, notează presa internațională.

Între timp, căutările menite să salveze victimele încă în viață au intrat în ultima etapă.

Citește și: UE mobilizează asistență de urgență suplimentară pentru Siria și Turcia

Mii de echipe locale și de peste hotare, ajutate de câini de căutare și camere termice, investighează resturile imobilelor rezidențiale transformate în moloz, în speranța unor semne de viață.

Experții spun că, având în vedere temperaturile scăzute și amploarea dezastrului, fereastra pentru astfel de operațiuni este acum aproape închisă.

Cutremurul inițial și numeroasele replici, unele aproape la fel de puternice, au lovit sud-estul Turciei și nordul Siriei în data de 6 februarie, ucigând peste 37.000 de persoane în ambele țări, potrivit datelor disponibile luni seară.

Confederația turcă a Întreprinderilor și Afacerilor, o organizație neguvernamentală, a estimat pagubele provocate de cutremur doar în Turcia la peste 84 miliarde de dolari americani.

Această prognoză depășește net orice estimare oficială de până în prezent și a fost făcută  pe baza comparației cu seismul care a produs devastări similare în 1999, în nord-vestul Turciei.

×
Subiecte în articol: Kaan Hatay turcia cutremur
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close