Antena 3 CNN International News Pilotul cascador din "Misiune Imposibilă 7" a intrat în Cartea Recordurilor după ce a zburat cu avionul printr-un tunel rutier

Pilotul cascador din "Misiune Imposibilă 7" a intrat în Cartea Recordurilor după ce a zburat cu avionul printr-un tunel rutier

Unii piloți își propun să zboare cât mai sus însă italianul Dario Costa a ales invers iar zborul său realizat cu succes la mică înălțime i-a adus un loc în Cartea Recordurilor, relatează CNN.

Pilotul cascador din "Misiune Imposibilă 7" a intrat în Cartea Recordurilor după ce a zburat cu avionul printr-un tunel rutier
Sursa foto: cnn
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Sep 2021   •   02:57

Pilotul cascador în vârstă de 41 de ani a manevrat, la finele săptămânii trecute, un avion Zivko Edge 540 modificat prin tunelurile gemene Catalca situate pe autostrada Marmara Nord din Turcia.

Costa a stabilit în total cinci recorduri: cel mai lung tunel traversat cu avionul, primul zbor al unui avion printr-un tunel, cel mai lung zbor pe sub un obstacol solid, primul zbor al unui avion prin două tuneluri și prima decolare a unui avion dintr-un tunel.

Doar primul record a fost recunoscut oficial printr-un certificat acordat de Guiness Book of World Records.

Pilotului italian i-a luat peste un an pentru a pregăti zborul care a durat 43,44 secunde.

Toate amănuntele au planificate atent, de la momentul zilei ales pentru decolare până la măsurarea exactă a parametrilor vântului.

Sâmbătă, la ora 6.43 a.m. Costa a decolat beneficiind de lumina răsăritului în spatele său, ceea ce i-a asigurat o vizibilitate ideală.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Distanța totală parcursă în cele mai puțin de 44 de secunde ale zborului a fost de 2,26 kilometri.

"Era un mare semn de întrebare în mintea mea dacă va merge totul cum ne-am așteptat. Desigur, a fost o mare ușurare dar emoția dominantă a fost fericirea. Pentru mine s-a împlinit încă un vis", a declarat pilotul italian.

Un amănunt interesant din biografia acestui pilot cascador, care a crescut în Bologna și a avut, între altele, slujbe precum curățător de piscine: a participat la filmările pentru pelicula "Misiune imposibilă 7", care s-a turnat în Italia și care urmează să fie lansată în 2022 pe marele ecran.

Clipul următor, în care sunt intercalate și secvențe din precedentele filme "Misiune Imposibilă", prezintă zborul de sâmbătă al pilotului italian.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close