Antena 3 CNN International News O fetiță de patru ani a dispărut din cortul părinților și este de negăsit. Guvernul oferă un milion de dolari pentru informații în acest caz, în Australia

O fetiță de patru ani a dispărut din cortul părinților și este de negăsit. Guvernul oferă un milion de dolari pentru informații în acest caz, în Australia

Autoritățile a anunțat că oferă o recompensă de un milion de dolari australieni (750.000 de dolari americani) pentru informații care ar putea conduce la găsirea micuței Cleo Smith, o fetiță de patru ani care a dispărut în urmă cu șase zile într-o regiune de coastă, transmite CNN.

O fetiță de patru ani a dispărut din cortul părinților și este de negăsit. Guvernul oferă un milion de dolari pentru informații în acest caz, în Australia
Sursa foto: Twitter
de Adrian Iclozan    |    21 Oct 2021   •   10:40

Părinții fetiței au campat în tabăra de corturi Blowholes, la aproximativ 50 de kilometri de orașul australian Carnarvon.

Cuplul, care mai are un copil, a constatat dispariția lui Cleo la primele ore ale dimineții de sâmbătă.

Ellie Smith, partenerul acesteia, Jake Gliddon, Cleo și sora mai mică a acesteia împărțeau același cort.

Mama fetei spune că a văzut-o pe Cleo ultima dată la ora 1:30 dimineața, când copila i-a cerut apă.

La ora 6, când femeia s-a trezit, fetița dispăruse.

"Cleo era pe o saltea, fetiță noastră mai mică era într-un pătuț pentru copii, iar după o despărțitură eram noi, pe o saltea gonflabilă. De dimineață, am intrat în cealaltă parte a cortului. Fermoarul cortului era complet deschis iar Cleo dispăruse", a povestit mama.

Smith și Gliddon, care sunt din Carnarvon și cunosc bine zona, au cercetat împrejurimile, însă fără rezultat. Ulterior, au sunat la poliție.

Șase zile de căutări, fără rezultat

Echipele de căutare au cercetat mai întâi apa, apoi au continuat pe uscat, investigând mai multe cabane situate pe coastă, în zona taberei de corturi.

Nici autoritățile nu au găsit vreo urmă a fetiței dispărute.

Cleo a dispărut cu tot cu sacul de dormit negru și roșu.

Poliția a dat publicității fotografii cu în care apar un sac de dormit și o pijama similare articolelor care au dispărut odată cu fetița (foto galerie).

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Răpirea, o posibilă pistă. Autoritățile nu au încă un suspect

Detectivii au constatat că fermoarul cortului era prea înalt pentru a fi deschis de Cleo, acest aspect sugerând că ar putea fi vorba de o răpire.

Căutările au continuat în zilele următoare, fiind temporar întrerupte din cauza vremii nefavorabile. 

Au fost folosite inclusiv drone, care au investigat apele agitate în zona unor stânci din apropiere.

Zona cercetată miercuri se întinde pe patru kilometri pătrați.

Inspectorul de poliție Jon Munday a declarat că echipele vor continua să caute până ce obțin certitudinea că micuța nu se mai află în zona investigată.

Munday a precizat că poliția nu pune la îndoială versiunea oferită de părinții fetiței dispărute, că nu există momentan un suspect în acest caz și că eforturile se concentrează în prezent pe găsirea copilului.

×
Subiecte în articol: Cleo Smith Australia disparitie
Parteneri
Cătălin Cîrstou, candidatul comun PSD-PNL în Bucureşti
x close