Antena 3 CNN International News Aviația israeliană a atacat ținte Hamas în Gaza, după ce militanții au lansat baloane incendiare spre Israel

Aviația israeliană a atacat ținte Hamas în Gaza, după ce militanții au lansat baloane incendiare spre Israel

Armata israeliană a anunțat că a atacat ținte Hamas în Fâșia Gaza în replică la lansarea de baloane incendiare din teritoriul controlat de gruparea islamistă și care au produs incendii în partea sudică a statului evreu.

Aviația israeliană a atacat ținte Hamas în Gaza, după ce militanții au lansat baloane incendiare spre Israel
Sursa foto: Twitter
de Redacția Antena 3    |    16 Iun 2021   •   02:33

Sunetul exploziilor s-a auzit din nou în Gaza City la primele ore ale dimineții de miercuri.

Armata israeliană a precizat într-o declarație citată de presa internațională că este "pregătită pentru toate scenariile, inclusiv reluarea ostilităților", în fața "actelor continuate de terorism cu originea în Gaza".

Conform sursei cittate, avioanele militare israeliene au atacat obiective ale Hamas în Khan Yunis și Gaza City.

Imagini care surprind momentul atacului în Khan Yunis, în sudul Fâșiei, au fost postate de localnici martori pe rețelele sociale.

Sunt primele lovituri militare lansate de Israel în teritoriul palestinian de la armistițiul încheiat cu Hamas luna trecută.

De asemenea, răspunsul militar vine la două zile de la instalarea noului cabinet de coaliție condus de Naftali Bennett și la câteva ore de la manifestațiile din Ierusalimul de Est și din Gaza.

În Ierusalim, naționaliștii evrei au participat la Marșul Steagului iar poliția s-a confruntat cu palestinienii care se opuneau procesiunii, efectuând mai multe arestări.

În Gaza, palestinienii au dat curs chemării autorităților locale și au manifestat într-o așa-numită "Zi a mâniei" împotriva a ceea ce ei numesc "forțele israeliene de ocupație".

Hamas a amenințat că va răspunde marșului naționalist din Ierusalimul de Est.

La rândul său, noul premier israelian a declarat în trecut că autoritățile din țara sa nu trebuie să tolereze baloanele incendiare și trebuie să răspundă militar ca și cum Hamas ar fi lansat rachete în Israel.

Potrivit pompierilor israelieni, baloanele incendiare lansate din Gaza au provocat aproximativ 20 de incendii în câmp deschis în apropierea frontierei.

Foto: lovituri aeriene în Gaza City (stânga), baloane incendiare improvizate de militanți (dreapta)

×
Subiecte în articol: Israel Gaza baloane incendiare
Parteneri
Puhoi de lume la icoana care plânge cu mir, la Buzău
x close