Antena 3 CNN International News Jocurile Olimpice 2020. De ce arată plin stadionul cu 70.000 de locuri în care se află doar 1.000 de oameni

Jocurile Olimpice 2020. De ce arată plin stadionul cu 70.000 de locuri în care se află doar 1.000 de oameni

Corespondentul șef al CNN pe teme medicale, dr. Sanjay Gupta, aflat la Tokyo, a explicat fenomenul prin care arena sportivă din capitala niponă apare plină, deși, conform informațiilor oficiale, la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice participă mai puțin de 1.000 de persoane.

Jocurile Olimpice 2020. De ce arată plin stadionul cu 70.000 de locuri în care se află doar 1.000 de oameni
de Adrian Iclozan    |    23 Iul 2021   •   15:30

În cadrele filmate sau fotografiate de la distanță stadionul olimpic pare destul de populat, întrucât scaunele au huse de culori diferite, pentru a crea senzația că sunt ocupate de oameni, precizează Gupta.

Iluzia este corectată de imaginile filmate de aproape, în care se observă numărul mic al celor aflați fizic acolo (foto următoare).

Corespondentul CNN a descris atmosfera ceremoniei de deschidere drept "foarte liniștită".

Purtătorul de cuvânt al evenimentului sportiv internațional, Hidemasa Nakamura, a precizat că sunt aproximativ 950 de participanți VIP în arena sportivă.

Este vorba despre 800 de oaspeți străini și 150 din Japonia.

Pandemia de coronavirus este motivul pentru care Jocurile Olimpice 2020 se desfășoară fără spectatori, în timp ce în capitala niponă este în vigoare starea de urgență.

Din același motiv, Împăratul Japoniei, Naruhito, este singurul membru al familiei imperiale prezent la eveniment.

Purtătorii steagului japonez au avut măști de protecție în timpul ceremoniei de înălțare a drapelului.

De altfel, în imaginile transmise de presa internațională se observă cum membrii delegațiilor sportive poartă, la rândul lor, măști.

După intonarea imnului Japoniei, participanții au păstrat un moment de reculegere în memoria victimelor pandemiei de coronavirus.

×
Subiecte în articol: Tokyo Jocurile Olimpice 2020 Sanjay Gupta
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close