Antena 3 CNN International News Jurnalistul CNN John King, mărturisire în direct: "Sufăr de scleroză multiplă". Motivul care l-a determinat să facă dezvăluirea

Jurnalistul CNN John King, mărturisire în direct: "Sufăr de scleroză multiplă". Motivul care l-a determinat să facă dezvăluirea

Prezentatorul și corespondentul-șef al CNN, John King, a mărturisit, marți, într-o emisiune a rețelei TV, că suferă de scleroză multiplă și că intră în categoria persoanelor imunocompromise, al căror sistem imunitar este deficitar.

Jurnalistul CNN John King, mărturisire în direct: "Sufăr de scleroză multiplă". Motivul care l-a determinat să facă dezvăluirea
Sursa foto: cnn.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Oct 2021   •   23:32

"Am să vă împărtășesc un secret pe care nu l-am mai spus înainte. Am scleroză multiplă. Și vă sunt recunoscător că sunteți vaccinați cu toții", a spus el în cadrul emisiunii "Inside Politics" pe care o realizează la CNN.

Discuția din studio se concentrase pe decesul fostului Secretar de Stat Colin Powell.

Moartea acestuia, la 84 de ani, pe fondul complicațiilor generate de COVID, a reaprins în mass-media și în viața publică din SUA dezbaterile despre eficiența vaccinurilor și combaterea pandemiei.

Powell era vaccinat cu schemă completă dar intra, la rândul său, în categoria persoanelor imunocompromisie, suferind de un cancer al sângelui.

John King a arătat că oameni ar trebui să se vaccineze nu doar pentru a se proteja ei înșiși, ci și pentru a-i proteja pe cei care sunt imunocompromiși.

John King: Nu-mi place să mi se spună ce să fac, dar în cazul vaccinării este esențial

El s-a declarat recunoscător pentru faptul că CNN și-a obligat angajații să se vaccineze împotriva coronavirusului.

King și-a mărturisit îngrijorarea că ar putea "duce acasă" virusul la fiul său de 10 ani, care nu poate fi încă vaccinat, conform reglementărilor din SUA. 

"Nu-mi place să-mi spună guvernul ce să fac și nu-mi place ca șefii mei să-mi spună ce să fac. Dar în acest caz este important", a apreciat jurnalistul.

În cadrul discuției din studio, John King a abordat și felul în care unele personalități de dreapta din presa americană, precum prezentatorul Fox News Tucker Carlson, s-au folosit de decesul lui Colin Powell pentru a răspândi îndoieli asupra eficacității vaccinurilor anti-COVID. 

King a numit abordarea lui Carlson drept "nesăbuită".

Ce este scleroza multiplă și pe cine poate afecta această boală

Scleroza multipla este o boală care afectează sistemul nervos central și care se poate declanșa oricând între 15 si 60 de ani, iar statisticile spun că numărul de femei care suferă de aceasta afecțiune este mai mare decât cel al bărbaților.

Cauzele care determina declanșarea sclerozei multiple nu se cunosc, însă această afecțiune este considerată a fi autoimună. Persoanele afectate nu se vindecă, însă pot ține simptomele bolii sub control atunci când urmează tratamentul corect.

Printre simptomele sclerozei multiple se numără, în funcție de frecvența cu care apar:

  • simptome frecvente: oboseală, slăbiciune, probleme de mers si spasticitate (încordare neobișnuită a mușchilor sau creșterea tonusului muscular), dificultăți în menținerea echilibrului, depresie, pierderi senzoriale
  • simptome mai puțin frecvente: probleme de vorbire
  • simptome rare: convulsii, paralizie, reducerea auzului.

O parte dintre simptome, numite simptome primare, se declanșează ca urmare a procesului de demielinizare, prin care  este afectată teaca de mielină ce acoperă axonii neuronilor din creier.

Mielina permite transmiterea impulsurilor electrice de la o celulă nervoasă la alta, astfel că, atunci când aceasta este distrusă, apar tulburările neurologice.

Scleroza multipla nu se încadrează în categoria bolilor ereditare, însă, conform Federației Internaționale de Scleroză Multiplă, riscul de îmbolnăvire este mai mare în cazul celor care au sau au avut rude cu aceasta afecțiune.

Evoluția bolii multiple poate duce, în timp, la apariția unor complicații, între care rigiditate musculara, spasme musculare, paralizie, mai ales in zona picioarelor, pierderi de memorie, dezechilibru emoțional, depresie, epilepsie.

Tratamentul pentru scleroza multipla nu vindeca boala, însă are rolul de a reduce intensitatea, durata si frecventa episoadelor simptomatice.

×
Subiecte în articol: John King scleroza multipla
Parteneri
Prognoza meteo 18 martie - 15 aprilie 2024
x close