Antena 3 CNN International News Orașul plutitor devine realitate. Nava de croazieră care oferă posibilitatea unei vieți în larg la prețuri accesibile

Orașul plutitor devine realitate. Nava de croazieră care oferă posibilitatea unei vieți în larg la prețuri accesibile

Orașul plutitor devine realitate. Un nou concept al reședințelor la bordul navelor de croazieră a început să prindă contur, iar Storylines, o nouă ”comunitate rezidențială pe mare”, își propune să ofere astfel de experiențe la prețuri mai ”accesibile”.

Orașul plutitor devine realitate. Nava de croazieră care oferă posibilitatea unei vieți în larg la prețuri accesibile
Sursa foto: Twitter/ CNN International
de Cerasela Stafie    |    11 Ian 2022   •   16:43

Croazierele extinse în întreaga lume au devenit foarte populare în ultimii ani. În ciuda efectelor pandemiei, au fost anunțate tot mai multe de astfel de călătorii.

În plus, mai recent, a intrat pe piață un nou concept, acela al reședințelor permanente pe vase de croazieră. Cu toate acestea, astfel de experiențe tind să vină cu un preț incredibil de mare, ceea ce înseamnă nu foarte mulți oameni, iubitori ai croazierelor, își pot permite să se urce la bord.

Totuși, o nouă ”comunitate rezidențială pe mare”, numită Storylines, speră să schimbe acest lucru, oferind o oportunitate ”mai accesibilă” de a trăi pe o navă de croazieră pentru o perioadă lungă de timp sau chiar permanent.

Lansată în 2024, Storylines oferă reședințe complet mobilate, cu unul până la patru dormitoare, împreună cu studiouri și penthouse-uri cu două etaje, la bordul navei sale, cu prețuri începând de la 400.000 de dolari și care pot ajunge la opt milioane de dolari.

Locuințele sunt disponibile ca achiziții directe, dar se oferă și un număr limitat de contracte de închiriere, pe 12 și 24 de ani.

Cei care își cumpără o casă la bordul viitoarei nave MV Narrative Storylines, aflată în prezent în construcție, în Croația, vor primi o viață pe mare all-inclusive, cu o serie de facilități impresionante.

Nava este prevăzută să includă 20 restaurante și baruri, o microberărie și trei piscine, precum și o bibliotecă de 10.000 de cărți, un cinematograf, un centru de wellness de ultimă generație și o pistă de bowling.

Ambarcațiunea va începe o călătorie inaugurală de 1.000 de zile pe șase continente la sfârșitul anului 2024, petrecând în medie trei până la cinci zile în fiecare port.

Pe lângă prețul de achiziție, rezidenților li se va percepe o ”taxă de trai”, care variază între 65.000 și 200.000 de dolari pe reședință, anual, și acoperă cheltuieli precum hrana și întreținerea.

Deși acest lucru cu siguranță nu va fi accesibil tuturor, taxele sunt considerabil mai mici decât ale altor complexe plutitoare, unde casele pot costa în jur de 14 milioane de dolari, iartaxele anuale de întreținere de până la 1,4 milioane.

×
Subiecte în articol: oras plutitor navă croaziera
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close