Antena 3 CNN International News SUA evacuează parțial ambasada din Afganistan și trimit 3.000 de soldați în plus la Kabul. Anunțul vine după ce talibanii au cucerit al treilea mare oraș din țară

SUA evacuează parțial ambasada din Afganistan și trimit 3.000 de soldați în plus la Kabul. Anunțul vine după ce talibanii au cucerit al treilea mare oraș din țară

SUA vor trimite forțe militare suplimentare în Afganistan, inclusiv soldați și aeronave, pentru a ajuta la evacuarea unora dintre membrii personalului de la ambasada americană din Kabul, anunță CNN.

SUA evacuează parțial ambasada din Afganistan și trimit 3.000 de soldați în plus la Kabul. Anunțul vine după ce talibanii au cucerit al treilea mare oraș din țară
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    12 Aug 2021   •   21:44

Decizia vine pe fondul deteriorării rapide a securității în Afganistan.

Reducerea de personal la ambasada din Kabul a fost anunțată joi de purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price.

El a precizat că activitatea diplomatică la continua la ambasadă.

Ulterior, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a precizat că vor fi trimiși suplimentar 3.000 de soldați americani în Afganistan.

Soldații americani vor asigura sprijin aerian și terestru în procesul de evacuare a americanilor către aeroportul din Kabul.

Pentagonul a păstrat în Afganistan circa 650 de soldați pentru a asigura securitatea personalului diplomatic, inclusiv la aeroport.

Nu este cunoscut oficial, deocamdată, numărul suplimentar de soldați care vor fi trimiși la Kabul.

CNN a citat surse care spun că, din rațiuni de securitate, ambasada SUA ar putea fi mutată pe aeroportul internațional "Hamid Karzai" din Kabul, dacă situația o va impune.

Anunțul de joi al Departamentului de Stat arată că administrația Biden nu are încredere că guvernul de la Kabul poate asigura securitatea necesară personalului diplomatic, după ce talibanii au cucerit 11 capitale provinciale într-o săptămână și amenință să izoleze și să asedieze capitala națională mai rapid decât estimau cele mai pesimiste analize.

×
Subiecte în articol: Ned Price Ambasada SUA Kabul evacuare
Parteneri
Discuţii între România şi SUA pentru apărarea împotriva dronelor
x close