Antena 3 International News Justiția chineză a anunțat pedeapsa în cazul bărbatului care și-a ars de vie fosta soție în timpul unui live pe internet

Justiția chineză a anunțat pedeapsa în cazul bărbatului care și-a ars de vie fosta soție în timpul unui live pe internet

de Redacția Antena 3    |    15 Oct 2021   •   15:31
Justiția chineză a anunțat pedeapsa în cazul bărbatului care și-a ars de vie fosta soție în timpul unui live pe internet
Sursa foto: cnn.com

Un bărbat chinez care și-a incendiat fosta soție în timp ce aceasta făcea live pe internet a fost condamnat la moarte, anunță CNN.

Tang Lu a fost găsit vinovat de omucidere, condamnat la pedeapsa capitală și obligat să achite despăgubiri, conform radiodifuzorului chinez de stat CCTV.

Potrivit instanței, Tang a dat dovadă de "cruzime extremă" și merită o pedeapsă aspră.

Victima lui se numea Lhamo, avea 30 de ani și trăia în provincia Sichuan.

Lhamo era fermieră. Anul trecut în septembrie, în timp ce femeia transmitea în direct pe internet pentru urmăritorii săi, un bărbat a dat buzna în încăpere, a turnat benzină pe ea și i-a dat foc.

Lhamo a murit după două săptămâni.

Drama, precedată de un bogat istoric de violență conjugală

Tang și Lhamo au divorțat în iunie 2020, după ce bărbatul a bătut-o pe partenera sa în numeroase ocazii. După divorț, el a încercat să o convingă pe fosta soție să se recăsătorească, însă femeia l-a respins.

Cazul a fost amplu mediatizat în China și în lume. Multe femei și activiști pentru drepturile femeilor au arătat că problema violenței conjugale este alimentată de ideea, persistentă și profund înrădăcinată, că disputele familiale reprezintă o problemă privată.

Din acest motiv, autoritățile ezită să intervină în unele situații iar femeile care își asumă riscul să vorbească despre abuzurile partenerilor riscă să fie stigmatizate social, notează CNN.

Sursa citată menționează că până în anul 2001, când a fost modificată legislația, abuzul nu era considerat, în China, motiv de divorț.

Legislația națională care interzice violența familială a intrat în vigoare în această țară abia în anul 2015.

Pentru prima dată, definiția violenței domestice a fost schimbată pentru a include abuzul psihologic, alături de agresiunile fizice. Chiar și așa, legea are limite, pentru că nu menționează în niciun fel violența sexuală, remarcă CNN.

Sursa citată mai menționează că după verdictul în cazul lui Tang Lu, mulți și-au exprimat pe rețelele sociale satisfacția pentru pedeapsa decisă de instanță.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
x close