Antena 3 CNN International News Veste proastă pentru fostul președinte american. Organizația Trump și directorul său financiar, puși sub acuzare de procurori

Veste proastă pentru fostul președinte american. Organizația Trump și directorul său financiar, puși sub acuzare de procurori

Trump Organization, corporația care reunește afacerile fostului președinte american Donald Trump, va fi pusă sub acuzare, joi, pentru infracțiuni de natură fiscală, anunță CNN.

Veste proastă pentru fostul președinte american. Organizația Trump și directorul său financiar, puși sub acuzare de procurori
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    30 Iun 2021   •   21:30

CNN, care citează o sursă apropiată acestui dosar, menționează că procurorul districtual din Manhattan urmează să acuze oficial Organizația Trump și pe directorul financiar al acesteia, Allen Weisselberg, de infracțiuni fiscale în legătură cu o serie de avantaje și beneficii acordate angajaților.

Fostul președinte american s-a confruntat pe parcursul mandatului său cu mai multe investigații derulate de procurori statali și federali însă este pentru prima oară când este pusă sub acuzare compania sa.

Trump însuși nu va fi pus sub acuzare, susține avocatul său.

Un purtător de cuvânt al procuraturii districtuale din Manhattan a refuzat să comenteze punerea sub acuzare a Trump Organization iar un avocat al companiei nu au răspuns solicitării în acest sens când a fost contactat de CNN.

Nici avocatul directorului financiar al companiei lui Trump nu a răspuns cererii CNN de a comenta situația.

CNN precizează că avocații Trump Organization s-au întâlnit de două ori cu procurorii în ultimele zile, pentru a le prezenta acestora argumente menite să susțină teza conform căreia compania nu trebuie acuzată penal.

Punerea sub acuzare a Trump Organization, la capătul a peste doi ani de anchete

Demersul procurorilor din Manhattan vine la capătul a peste doi ani de investigații care au început cu anchetarea operațiunilor contabile legate de plata așa-numitor "bani în schimbul tăcerii".

Michael Cohen, fost avocat al lui Trump, este cel responsabil de plățile în cauză.

Cohen, fost vice-președinte al Trump Organization, a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru fraudă fiscală, fraudă bancară și încălcarea legislației privind finanțarea campaniilor electorale, fiind dat afară și din barou.

Investigațiile procurorilor s-au extins asupra unor aspecte referitoare la taxele plătite de companie sau de unii angajați în contul unor beneficii precum folosirea gratuită de apartamente și mașini și plata taxelor de școlarizare în instituții private.

Procurorii speră că directorul financiar al lui Trump va colabora, după punerea sub acuzare

De asemenea, anchetatorii au examinat bonusurile în bani plătite angajaților și dacă în contul acestor bonusuri au fost plătite taxe.

CNN menționează că procurorii s-au concentrat asupra directorului financiar al Trump Organization în încercarea de a-l determina să colaboreze la anchetă, însă acesta ar fi refuzat.

Punerea sub acuzare a lui Allen Weisselberg ar urma să crească semnificativ presiunea asupra acestuia, în perspectiva unei conformări cu cerințele anchetatorilor.

×
Subiecte în articol: Trump Organization punere sub acuzare
Parteneri
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români
x close