Antena 3 International News Rusia și-a testat în premieră racheta hipersonică Zirkon de pe un submarin

Rusia și-a testat în premieră racheta hipersonică Zirkon de pe un submarin

de Adrian Iclozan    |    05 Oct 2021   •   05:30
Rusia și-a testat în premieră racheta hipersonică Zirkon de pe un submarin
Sursa foto: cnn.com

Rusia a anunțat că a lansat cu succes o rachetă hipersonică de croazieră Zirkon de pe un submarin, operațiune care reprezintă o premieră tehnologică militară, anunță presa internațională.

Rachetele Zirkon au fost elogiate în trecutul recent de președintele rus Vladimir Putin, care le-a descris drept parte a unei noi generații de arme "fără rival".

Potrivit informațiilor difuzate luni de Ministerului rus al Apărării, racheta a fost lansată de pe submarinul Severodvinsk, aflat în Marea Barenț, și și-a atins ținta.

Potrivit CNN, un material video de slabă calitate distribuit de ministerul rus arată surprinde momentul lansării, care a avut loc noaptea, precum și efectul de lumini produs de jetul motorului reactiv.

"Tirul de test cu o rachetă Zirkon de pe un submarin nuclear a fost considerat un succes", se arată în declarația ministerului.

Rusia a mai efectuat un test cu o rachetă Zirkon în luna iulie.

Atunci, proiectilul a fost lansat de pe o navă de luptă. CNN amintește că materialului distribuit de oficialitățile ruse cu acest prilej pare să-i fi fost în mod deliberat alterată claritatea, pentru a împiedica examinarea în detaliu a rachetei.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat acum trei ani o nouă gamă de arme hipersonice. Într-unul dintre cele mai belicoase discursuri din ultimii ani rostite de liderul rus, acesta a spus atunci că noile arme vor putea atinge aproape orice punct din lume și vor putea evita scutul anti-rachetă construit de SUA.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
x close