Antena 3 CNN Life Acestea sunt alimentele care te pot face mai fericit. Sigur nu te gândeai la acest lucru

Acestea sunt alimentele care te pot face mai fericit. Sigur nu te gândeai la acest lucru

Acestea sunt alimentele care te pot face mai fericit. Sigur nu te gândeai la acest lucru
06 Dec 2018   •   21:17

Alimentele de mai jos sunt pline de nutrienții esențiali care îți ajută funcțiile creierului, te ajută să faci față stresului și te fac mai fericită. Scapă de starea proastă cu aceste „mâncăruri fericite”.

1.Ovăzul
Carbohidrații ajută la producția de serotonină. Oricine a mâncat un pachet de Oreo poate atesta acest lucru. Totuși, în locul carbohidraților cu ardere rapidă, care pot duce la o creștere a nivelului de glucoză, nutriționiștii ne recomandă carbohidrații complecși, precum ovăzul.

2.Ouăle
Ouăle conțin colină, nutrientul esențial care este necesar în producerea acetilcolinei, implicată în procesul memoriei, procesarea informațiilor, limbajului și controlului mușchilor. O deficiență de colină, ce rezultă într-o deficiență de acetilcolină poate cauza pierderi de memorie, agitație, probleme de învățat, demență și lipsa creativității.

3.Semințe de dovleac
Semințele de dovleac sunt precum unor biluțe mici de magneziu, sunt pline de acest mineral care reduce stresul. Magneziul este o componentă cheie în combaterea stărilor pshihice negative. Bonus: conțin și triptofan, care ajută la creșterea producției de serotonină.

Sursa: elle.ro.

×
Subiecte în articol: alimente
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close