Antena 3 CNN Life Alcoolul nu este în totalitate dăunător. Un nou studiu scoate la iveală că acesta poate fi benefic pentru creier

Alcoolul nu este în totalitate dăunător. Un nou studiu scoate la iveală că acesta poate fi benefic pentru creier

Alcoolul nu este în totalitate dăunător. Un nou studiu scoate la iveală că acesta poate fi benefic pentru creier
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
08 Feb 2018   •   14:15

Studiul cercetătorilor de la University of Rochester Medical Center (URMC) arată că nivelurile scăzute de alcool pot reduce inflamarea şi ajută creierul să înlăture toxinele, inclusiv cele asociate bolii Alzheimer.

„Consumul pe perioadă îndelungată a cantităţii ridicate de etanol este cunoscută pentru efectele adverse asupra sistemului nervos”, a precizat Maiken Nedergaard, unul dintre autorii principali ai studiului. „Totuşi, în acest studiu am arătat pentru prima dată cum doze mici de alcool pot fi benefice pentru sănătatea creierului, îmbunătăţind capacitatea acestuia de a înlătura reziduurile”.

Potrivit descopera.ro, descoperirea se adaugă studiilor care indică beneficiile dozelor mici de alcool, în contextul în care consumul excesiv de alcool este un hazard pentru sănătate bine documentat. Alte studii asemănătoare celui prezent au arătat că o cantitate redusă de alcool ajută la reducerea riscului de boli cardiovasculare şi cancer.

×
Subiecte în articol: alcool studiu beneficii creier
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close