Antena 3 CNN Life El este Alex Drăghia, elevul din Caracal admis la Universitatea Harvard: "Se poate și cu bursă completă!"

El este Alex Drăghia, elevul din Caracal admis la Universitatea Harvard: "Se poate și cu bursă completă!"

Alexandru este elev în clasa a XII-a la Liceul Teoretic "Mihai Viteazul" din Caracal, Olt. Acesta a fost recent admis, cu bursă integrală, la prestigioasa universitate americană Harvard.

El este Alex Drăghia, elevul din Caracal admis la Universitatea Harvard: "Se poate și cu bursă completă!"
Sursa foto: Facebook/ Alex Draghia
de Mia Lungu    |    07 Apr 2023   •   09:56

Alexandru Drăghia este delegatul de Tineret al României la ONU, alături de Anamaria Lăzăruc, și proaspăt admis, la Universitatea Harvard.

"Se poate și 'de la Caracal' să ajungi la Boston, se poate și de la Liceul Teoretic “Mihai Viteazul” la Harvard! Și se poate și cu bursă completă!", a fost mesajul scurt pe care Alex l-a postat pe Facebook, cu doar câteva zile în urmă.

Alexandru a aplicat pentru 20 de universități din America, a primit deja răspuns favorabil de la trei dintre ele, printre acestea și Harvard.

Citește și: El este Adrian, românul care a fost ales primar într-un oraș din SUA: "Este unul dintre cele mai bune locuri de trăit din lume"

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Acesta va studia în Statele Unite abia din 2024, după ce își încheie mandatul de delegat de Tineret al României la Organizația Națiunilor Unite, conform angajamentului asumat. Anul dintre liceu și universitate și-l va petrece lucrând, pentru că a aplicat pentru un post și a primit răspunsul dorit.

"Îmi doresc să învăț într-un mediu intercultural, într-un mediu divers, un mediu în care nu contează ce culoare ai, nu contează de unde provii, nu contează la cine te rogi, contează doar să fii om și să știi că tu ai drepturi și îți sunt respectate", a explicat elevul.

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close