Antena 3 Life Alimentele care au fost inventate din greşeală

Alimentele care au fost inventate din greşeală

27 Feb 2018   •   13:56
Alimentele care au fost inventate din greşeală Foto: pixabay.com

Unele dintre cele mai populare mâncăruri şi băuturi din lume au fost inventate din greşeală. 

Berea a fost inventată acum 12.000 de ani de către comunităţi rurale care trăiau pe teritoriul actualului stat Iran. Potrivit istoricilor, fermentarea cerealelor în urma căreia a rezultat berea, nu a fost decât un accident fericit. 

Chipsurile au fost inventate de un bucătar foarte supărat pentru că un client a întors porţia de cartofi prăjiţi la bucătărie motivând că sunt prea prea cruzi. Atunci, bucătarul a hotărât să-i dea o lecţie şi a pregătit nişte cartofi foarte, foarte subţiri.

Sandvişul a fost inventat dintr-o întâmplare. John Montagu, al IV-lea Duce de Sandwich, era foarte pasionat de jocurile de noroc, motiv pentru care nici nu mai mânca pentru a nu pierde vreo mână la cărţi. Aşa că a i-a cerut bucătarului său să-I facă de mâncare ceva care să nu necesite deplasarea de la masă. Acesta i-a adus o felie de carne pusă între două felii de pâine, potrivit gustarte.ro.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close