Antena 3 CNN Life Un bărbat din San Francisco a pierdut parola unui cont Bitcoin de 240 de milioane de dolari! Încă două încercări și îl va bloca definitiv

Un bărbat din San Francisco a pierdut parola unui cont Bitcoin de 240 de milioane de dolari! Încă două încercări și îl va bloca definitiv

Stefan Thomas, un programator de origine germană care locuiește în San Francisco, mai are doar două încercări prin care poate ajunge la o avere de 240 de milioane de dolari. Acesta a pierdut parola unui prtofel virtual cu peste 7000 de criptomonede Bitcoin.

Un bărbat din San Francisco a pierdut parola unui cont Bitcoin de 240 de milioane de dolari! Încă două încercări și îl va bloca definitiv
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    13 Ian 2021   •   15:10

Acum un deceniu, Thomas a primit 7.002 bitcoins ca recompensă pentru un video în care explica cum funcționează această criptomonedă, potrivit The New York Times.

În perioada în care a fost plătit, un Bitcoin oscila între 2 și 6 dolari. El a pus suma primită într-un portofel digital și a uitat de ea.

Acum, fiecare bitcoin valorează 34.000 de dolari, iar conținutul portofelului digital a ajuns la o valoare de peste 240 de milioane de dolari. Dar Thomas a uitat parola de acces către această avere și a pierdut, cu câțiva ani în urmă, bucațica de hârtie pe care notase parola în cauză.

El spune că a încercat cele mai folosite opt parole ale sale pentru a accesa hard-disk-ul său IronKey, dar nu a mers. Dispozitivul auto-criptează conținutul după 10 încercări greșite.

”Stau în pat și mă gândesc la asta. Apoi mă duc la calculator cu o nouă strategie, care nu merge, și sunt iar disperat”

Programatorul a declarat că a fost atras de Bitcoin la început pentru că se afla în afara controlului unei țări sau companii. În 2011, când locuia în Elveția, a primit 7.002 de criptomonede de la un fanatic Bitcoin timpuriu, ca recompensă pentru realizarea unui videoclip animat „Ce este Bitcoin?”, care a introdus mulți oameni în detaliile tehnologiei.

În acel an, a pierdut cheile digitale ale portofelului care deținea Bitcoin. De atunci, întrucât valoarea Bitcoin a crescut și a scăzut și el tot nu a putut pune mâna pe bani, Thomas a renunțat la ideea că oamenii ar trebui să fie propria lor bancă și să-și păstreze singuri banii.

După ce povestea lui Thomas a ajuns în atenția publică, Alex Stamos, expert în securitate cibernetică la Stanford Internet Observatory a spus că poate sparge parola în șase luni dacă Thomas îi va da 10% din averea digitală.

Potrivit companiei Chainalysis, aproximativ 20% din cele 18,5 milioane de bitcoins par să fie pierdute sau în ”portofele” blocate.

Bitcoin, un nou preț record! 40.000 de dolari pe unitate

Chiar săptămâna trecută, Bitcoin a ajuns la o noua valoare record, depășind pragul de 40.000 de dolari pentru o unitate. Creșterea vine pe fondul optimismul piețelor legate de certificarea victoriei lui Joe Biden în Statele Unite, după săptămâni în care criptomoneda a devenit tot mai puternică.

În primele zile din an, Bitcoin ajunsese la prețul record de 30.000 de dolari pe o unitate. După numai o săptămână, criptomoneda s-a scumpit cu 10.000 de dolari, atingând un nou prag-record în istoria sa.

×
Subiecte în articol: bitcoin San Francisco milioane de dolari
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close