Antena 3 CNN Life Benefiicile bananelor - Reglează tensiunea și ajută la flora intestinală

Benefiicile bananelor - Reglează tensiunea și ajută la flora intestinală

Bananele, fructele iubite de foarte multă lume. Dr. Simona Carniciu ne spune care sunt beneficiile acestor fructe dulci. Pe lângă faptul că nu îngrașă decât dacă le consumăm în exces, sunt și extrem de delicioase.

Benefiicile bananelor - Reglează tensiunea și ajută la flora intestinală
de Andreea Cigolea    |    12 Dec 2020   •   14:46

Bananele sunt printre cele mai iubite și consumate fructe!

-  o  banană medie are cam 100 calorii și un indice glicemic scăzut (nu crește repede glucoza în sânge)

-  conține vit. B6, vit. C, biotină, mangan, potasiu, cupru, fibre

 Beneficiile bananelor:

- cardiovasculare: potasiu reglează tensiunea arterială, sterolii blochează absorbția colesterolului, fibrele scad riscul cardiovascular

- digestive: fibrele reglează tranzitul intestinal, pectinele (din fibre) sunt implicate în transformarea glucidelor în fructoză, care, fiind naturală, nu crește glucoza în sânge foarte mult. Alte pectina insolubile ajută la menținerea microbiomului intestinal

- performanța sportivă: compoziția unică le face preferate printre sportivi pentru că reduc riscul de crampe musculare consumate cu o oră înainte de antrenament

Ele pot fi păstrate la temperatura camerei până se coc perfect.  Dacă nu sunt coapte, putem grăbi procesul dacă le învelim în ziar împreună cu un măr.  Pentru a opri coacerea, se pot pune la frigider, coaja se va înnegri.

Contrat părerii multora, cel mai bine este să consumăm bananele atunci când ele sunt aproape coapte sau coapte, în niciun caz să fie maronii, pentru că atunci vitaminele, mineralele şi fibrele din ele au cel mai scăzut nivel.

Când e recomandat să conumăm banane

Putem afla că bananele verzui sau incomplet coapte sunt o sursă bună de prebiotice pentru sănătatea intestinelor.

Bananele aproape coapte, galben-verzui, au un conţinut mare de fibre şi puţine zaharuri, iar cele coapte au un nivel mare de antioxidanţi şi un conţinut bun de fibre.

Când bananele devin foarte coapte şi încep să aibă pete maronii înseamnă că au cel mai redus nivel de vitamine şi minerale.

Iar când aceste fructe sunt deja maronii, adică supracoapte, e bine de ştiut că nivelul de zaharuri este maxim, iar nivelul de fibre, minim, aşa cum nu este indicat.

×
Subiecte în articol: banane beneficii
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close