Antena 3 CNN Life Cât costă să închiriezi o mașină în Grecia. Suma pe care trebuie să o scoți din buzunar pe zi

Cât costă să închiriezi o mașină în Grecia. Suma pe care trebuie să o scoți din buzunar pe zi

Cât costă să închiriezi o mașină în Grecia este întrebarea de pe buzele multor români care îşi doresc să-şi petreacă perioada concediului în Republica Elenă. Dacă te numeri printre cei care şi-au ales ca destinaţie de vacanţă Grecia, iată cât trebuie să scoţi din buzunar pe zi pentru a închiria o maşină.

Cât costă să închiriezi o mașină în Grecia. Suma pe care trebuie să o scoți din buzunar pe zi
Sursa foto: Unsplash.com | Andrea Piacquadio
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Aug 2022   •   07:58

Cât costă să închiriezi o mașină în Grecia. Grecia rămâne în preferinţele românilor pentru concedii. Cei care optează pentru transportul cu avionul,  aceştia cel mai probabil vor avea nevoie de o mașină cu ajutorul căreia să se deplaseze pe insule.

Rețeaua de transport public asigură legături facile între aeroport, centru sau porturi. Cu toate acestea, nu îşi doreşte nimeni să stea stresat cu gândul dacă prinde sau nu ultimul autobuz care circulă în direcţia dorită.

Spre exemplu, în Lefkada, ultimul autobuz spre portul Vasiliki, care se numără printre cele mai populare destinaţii de vacanţă de pe insulă, se află la ora 19:30, cu întoarcere la ora 21.

Dacă te numeri printre turiştii care îşi doresc să se bucure de frumoasele împrejurimi pe care le oferă Republica Elenă, atunci cel mai indicat este să închiriezi o maşină. Aşadar, iată cât trebuie să scoţi din buzunar pe zi pentru a închiria o maşină în Grecia.

Ce maşină să închiriezi în Grecia

Cu ajutorul unei maşini închiriate te poţi deplasa extrem de uşor oriunde îţi doreşti, fără a ţine cont de un anumit program pe care trebuie să-l respecţi în cazul în care alegi transportul public.

Atunci când mergi în vacanţă, indicat ar fi să alegi să conduci acelaşi tip de maşină, astfel încât să te simţi confortabil când eşti la volan. Procedând astfel, este puţin probabil să întâmpini probleme în ceea ce priveşte cutia de viteze, tipul de combustibil sau acomodarea cu drumurile înguste.

De pildă, cei care deţin maşini de teren, 4x4, vor fi tentaţi să închirieze tot la fel. Cele mai potrivite maşini de închiriat în Grecia sunt cele din clasa mini sau clasa economic. Astfel, consumul va fi unul mai mic, faţă de consumul unei maşini din clasa lux sau de familie.

De unde o închiriezi o maşină în Grecia

Închirierea unei maşini ar fi pe locul doi în planificarea unei călătorii, după achiziționarea biletului de avion. De ce? Ei bine, cu cât te vei interesa mai din timp, cu atât vei avea mai multe opțiuni din care să alegi, dar şi preţuri mai bune.

Desigur, există și posibilitatea de a închiria mașina din aeroport, însă trebuie menţionat faptul că acolo preţurile sunt pe măsură, iar oferta este mult mai mică.

Îndată ce te-ai hotărât că vrei să închiriezi o maşină în Grecia trebuie să ştii că dispui de două variante foarte accesibile. În primul rând, te poţi adresa unei companii de rent a car din zonă, fie te folosești de un motor de căutare cunoscut, ori un site care se ocupă cu închirieri, precum RentalCars, HolidayAutos, Carrentals, AutoEurope, Momondo etc.

Cât costă să închiriezi o mașină în Grecia

Răspunsul nu poate fi unul standard la întrebarea "Cât costă să închiriezi o mașină în Grecia", întrucât prețul diferă în funcție de mai multe criterii, precum numărul total de zile închiriate, sezon, dar şi de brand-ul maşinii, clasa sau dotările acesteia.

Cele mai bune oferte la mașinile de închiriat găsite în Grecia:

  • Suzuki Celerio – 48 euro/zi;
  • Fiat Panda – 51 de euro/zi;
  • Toyota Aygo – 60 de euro/zi;
  • Chevrolet Spark – 61 de euro/zi;
  • Volkswagen Polo – 63 de euro/zi.

×
Parteneri
Un nou val de aer rece va traversa România
x close