Antena 3 CNN Life Ce se întâmplă dacă atingi cerul gurii cu limba în timp ce tragi aer în piept

Ce se întâmplă dacă atingi cerul gurii cu limba în timp ce tragi aer în piept

Ce se întâmplă dacă atingi cerul gurii cu limba în timp ce tragi aer în piept
Sursa foto: foto: pixabay.com
03 Aug 2016   •   08:26

Majoritatea dintre noi reuşim să avem un somn cu adevărat liniştit şi odihnitor din ce în ce mai rar, din cauza ritmului alert în care ne desfăşurăm vieţile. Din acest motiv, apelăm la medicamente care să ne ajute să ne relaxăm, însă de multe ori somniferele sunt dăunătoare sau pur şi simplu îşi fac efectul doar pentru o perioadă scurtă de timp, scrie Unica.

Din fericire, însă, există un truc simplu care îţi poate aduce linişte şi un somn odihnitor în doar câteva secunde. Este vorba despre tehnica de respiraţie 4-7-8.
Tot ce trebuie să faci este să te întinzi pe pat, apoi cu ajutorul limbii, să menţii o presiune de aproximativ 15-20 de secunde pe cerul gurii, menţinând gura deschisă şi respirând adânc. Odată ce ai ajuns în acest punct, trebuie să menţii limba să atingă bolta palatine pe tot parcursul exerciţiului.

Pe lângă faptul că alungă insomnia, tehnica descrisă reduce tensiunea nervoasă, stresul şi anxietatea. Pentru rezultate garantate, repetă acest exerciţiu de respiraţie de trei ori în două reprise zilnice.

×
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close