Antena 3 CNN Life Ce secret ascund fructele congelate din supermarket. Iată ce conțin de fapt coacăzele negre

Ce secret ascund fructele congelate din supermarket. Iată ce conțin de fapt coacăzele negre

Ce secret ascund fructele congelate din supermarket. Iată ce conțin de fapt coacăzele negre
Sursa foto: sursa foto: promotime.md
05 Dec 2016   •   13:34

Coacăzul este un arbust mic, provenind din nord-estul Europei. Fructul acrişor, care se află în sezon între iulie şi octombrie, poate fi folosit atât în deserturi, cât şi în sosuri şi salate. Când nu se mai găsesc în stare proaspătă, coacăzele pot fi cumpărate congelate din multe supermarketuri, potrivit ziarulring.ro

Fiind bogate în vitamina C, micile boabe, consumate cu regularitate, deţin proprietăţi incredibile, printre care enumerăm:

- Au în compoziţie o cantitate substanţială de flavonoizi precum antocianine. Studii realizate pe antocianine au scos la iveală capacitatea acestora de a proteja organismul de cancer, inflamaţie şi probleme neurologice.
- Au un puternic efect antioxidant, ocupând unul din primele locuri în topul fructelor cu acest potenţial, dupa merişoare şi agrişe. Antioxidanţii sunt necesari în dietă deoarece detoxifică organismul şi protejează de efectul negativ al radicalilor liberi.
- Sunt o sursă excelentă de vitamina C. În 100gr de coacăze negre găsim 300% din necesarul zilnic de vitamina C. Conform studiilor, consumul fructelor bogate în vitamina C poate întări sistemul imunitar, poate preveni răcelile şi gripele sezoniere, contribuie la sinteza colagenului şi la protecţia împotriva efectelor negative ale radicalilor liberi. Organismul uman nu stochează vitamina C, excesul fiind eliminat, de aceea trebuie să consumăm zilnic alimente care o conţin.
- De asemenea, coacăzele negre sunt o sursă notabilă de vitamina A şi flavonoizi asociaţi, precum betacaroten şi zeaxantină. În 100gr de coacăze negre avem 230 UI vitamina A (aproximativ 10% din necesarul zilnic). Vitamina A este necesară pentru sănătatea pielii, a ochilor, a membranelor din interiorul nasului şi menţinerea hidratării optime.
- Coacăzele negre se numără printre puţinele fructe care oferă organismului fier. 100gr de coacăze negre conţin 20% din necesarul zilnic de fier. Fierul este un element ce joacă un rol important în metabolismul celular şi în producţia celulelor roşii.
- Pe lângă toate aceste beneficii, adaugăm faptul că în coacăze găsim şi minerale precum cupru, calciu, vitaminele B5, B6 şi B1, toate acestea la doar 63 kcal per 100gr.

×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close