Antena 3 CNN Life Condimentul care ajută florile la ghiveci să înflorească. Este un antiseptic puternic și crește imunitatea plantelor

Condimentul care ajută florile la ghiveci să înflorească. Este un antiseptic puternic și crește imunitatea plantelor

Un condiment folosit des în bucătărie, în special toamna și iarna, este un stimulator bun pentru înflorirea plantelor din ghivece.

Condimentul care ajută florile la ghiveci să înflorească. Este un antiseptic puternic și crește imunitatea plantelor
Sursa foto: Pixabay
de Mia Lungu    |    23 Noi 2022   •   12:00

Grădinarii susțin că acest condiment este potrivit nu doar pentru gătit, ci și pentru îngrijirea plantelor.

Mai exact este vorba despre scorțișoară. Este un stimulator care poate declanșa înflorirea plantelor din casă. Și este, de asemenea, un antiseptic foarte puternic: imunitatea plantelor va fi la maximă după folosirea scorțișoarei, potrivit DCNews.

Este suficient să presări puțină scorțișoară, mai exact o jumătate de linguriță, pe suprafața pământului în ghiveci o dată pe lună. După aceea, udați florile în mod obișnuit. În acest fel, plantele vor fi protejate de orice "răni".

CITEȘTE ȘI: Floarea care ajută la stimularea imunității și reglarea metabolismului

Iarna, florile din casă trebuie hrănite.Pentru aceasta, puteți folosi o soluție din scorțișoară: amestecați 1 litru de apă cu 1 lingură de scorţişoară Infuzați soluția o zi întreagă. Apoi turnați câte o lingură de infuzie în fiecare ghiveci.

Țineți minte că apa cu scorțișoară este un supliment foarte puternic, așa că nu trebuie să-l utilizați o dată pe lună. Aceeași metodă de hrănire este potrivită și pentru plante din grădină, care vor fi protejate.

×
Subiecte în articol: flori ghiveci condiment
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close