Antena 3 CNN Life Culinar Povestea apariției sandvișurilor în România, o lecție de istorie cu totul și cu totul neobișnuită

Povestea apariției sandvișurilor în România, o lecție de istorie cu totul și cu totul neobișnuită

Povestea apariției sandvișurilor în România, o lecție de istorie cu totul și cu totul neobișnuită
Sursa foto: Pixabay
02 Dec 2016   •   11:44

De Ziua Naționala a României, o lecție de istorie cu totul și cu totul neobișnuită. Prezentatoarea Observatorului de weekend al Antenei 1, Anca Lungu, împreuna cu Ana Iorga, jurnalistul care are grija de limba română, şi istoricul Filip Iorga i-au învățat pe copii cum au apărut sandvișurile în România și, mai ales ce gusturi românești se potrivesc cu descoperirea Lordului Sandwich.

Zeci de copii şi adulţi din Sibiu s-au adunat într-un loc inedit, spaţiul comercial al unei importante reţele de benzinării, pentru a privi şi degusta cum intră gusturile româneşti autentice în pacheţelul pentru drum sau pentru şcoală.

Pe lângă salamul de Sibiu combinat cu telemeaua de Ibăneşti şi pastrama de vită, Anca le-a propus tuturor românilor să încerce vestita slănină ardelenească asezonată cu ceapă şi chiar fasolea bătută cu murături, puse între felii de pâine proaspete. De la Ana şi Filip Iorga au venit informaţiile care i-au lăsat cu gura căscată înainte de masă pe toţi cei prezenţi: cine şi cum a descoperit sendvişul, cine erau cei care îl consumau în secolul 19 şi cine l-a adus pentru prima dată în Romania. Apropos, dacă nu ştiaţi, inventatorul este este un Lord, lord Sandwich.

Bunele gusturi româneşti nu se puteau opri însă la felul de bază, aşa că Prinţesa Polonic a scos din cartea bunicii ei Elvira una dintre armele irezistibile: reţeta de colţunaşi ca-n bucovina.

Călătoria străbucatelor şi povestea lor continuă săptămâna viitoare la Braşov.

×
Subiecte în articol: Anca Lungu
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close