Antena 3 CNN Life Cum ne influențează gândurile starea de sănătate

Cum ne influențează gândurile starea de sănătate

Cum ne influențează gândurile starea de sănătate
22 Ian 2019   •   23:47

Nu mai este un secret faptul că mintea umană este atât de puternică încât ne permite să ne influenţăm inclusiv starea fizică.

Mulţi dintre noi poate că au trecut prin experienţa unei boli, iar în acelaşi timp au avut senzaţia că odată cu acea boală fizică mintea funcționa mai încet ca de obicei. 

De exemplu, atunci când o persoană se confruntă cu anxietate sau inclusiv cu depresie, este probabil ca boala, pe lângă faptul că o afectează la nivel psihologic, să determine în același timp și apariția unei serii de simptome fizice.

Cercetările medicale din ultimii ani au arătat că o stare de agilitate şi de luciditate mentală este asociată cu o stare fizică mai bună, atât a stării reale a acesteia, cât şi cu o percepţie mai bună pe care o avem despre aceasta. Se pare că ordinea şi speranţa pe care le au gândurile şi ideile noastre au capacitatea, prin intermediul funcţionării sistemului nervos, să se transforme într-o stare fizică mai bună.

În mod contrar, suntem mai vulnerabili în faţa bolilor atunci când mintea este agitată şi dezechilibrată, potrivit HuffingtonPost.

×
Subiecte în articol: stare de sanatate
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close