Antena 3 CNN Life Cum protejăm copiii în pandemie? Mihai Craiu: Nu mai faceți asta copiilor!

Cum protejăm copiii în pandemie? Mihai Craiu: Nu mai faceți asta copiilor!

Celebrul medic, Mihai Craiu, a vorbit despre vacanțele românilor în perioada pandemiei și despre cum trebuie protejați copiii în această perioadă. Pediatrul spune că cei mici nu trebuie cocoloșiți excesiv, ci trebuie făcuți să înțeleagă că este important să se protejeze și cum să facă lucrul acesta.

Cum protejăm copiii în pandemie? Mihai Craiu: Nu mai faceți asta copiilor!
Sursa foto: Antena 3
de Laura Dinu    |    29 Iul 2020   •   14:55

„Cred că n-ar trebui să descurajăm oamenii să meargă în vacanță. Românii trebuie să meargă în vacanță după atâtea luni de izolare, emoții, trebuie ceva și pentru sănătatea mentală a oamenilor. Întrebarea este care sunt măsurile care trebuie luate pentru a merge în siguranță în vacanță? Eu, ca pediatru, pot vorbi doar de ce trebuie să facă părintele pentru copil, în rest, adulții ar trebui să respecte măsurile”, a declarat medicul Mihai Craiu la Digi 24.

Mihai Craiu: Până acum am cocoloșit excesiv copiii mici

Medicul a subliniat că „la copiii sunt câteva particularități”, însă boala nu se manifestă sever în cazul acestora.

„Trebuie să vorbim cu copiii, chiar și ei foarte mici. Ei înțeleg că trebuie să se joace în apropiere, între ei, că trebuie să curețe mânuțele, să se dea cu gel dezinfectant. Până acum am cocoloșit excesiv copiii mici... Pot fi învățați! Mască la cei mici e imposibilă”, a declarat medicul. 

×
Subiecte în articol: Mihai Craiu
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close