Antena 3 CNN Life Cum să-ți construiești o echipă solidă pentru un business sustenabil pe termen lung

Cum să-ți construiești o echipă solidă pentru un business sustenabil pe termen lung

Dacă ești antreprenor sau manager într-un business pe care îl vrei puternic și sustenabil pe termen lung, află cum poți să-ți construiești o echipă solidă de angajați, respectiv să te orientezi către un stil de lucru al viitorului.

Cum să-ți construiești o echipă solidă pentru un business sustenabil pe termen lung
de Georgiana Adam    |    31 Aug 2022   •   16:49

Un lucru este evident: viitorul este despre angajați care se simt respectați și apreciați într-un mediu de lucru modern și sigur.

Totul stă în echilibru

„Work-Life Balance” este un concept care se aplică deja cu succes în multe organizații internaționale și înseamnă să-ți setezi un obiectiv clar în a avea angajați mai puțin stresați, respectiv axați pe productivitatea de la birou, dar, totodată, cu respectarea timpului liber și a nevoilor de relaxare. În acest mod, sănătatea psihică a angajaților va fi îmbunătățită, ceea ce va duce la dezvoltarea abilităților de concentrare.

Pentru asigurarea balanței între viața profesională și cea personală, angajatul trebuie să găsească satisfacții de ambele părți. Stă în puterea ta de angajator de a susține acest echilibru necesar unui angajat, care să performeze la locul de muncă și, totodată, să se bucure cu adevărat de viața sa personală.

Liviu Tudor, fondatorul Genesis Property, încurajează adoptarea unui stil de viață al viitorului, în care viața personală și activitatea profesională să coexiste armonios, prin cel mai nou proiect urban, campusul YUNITY Park. Pentru că dincolo de muncă, trebuie să existe relaxare, divertisment și socializare.

Nevoile angajaților sunt esențiale

Contextul pandemic în care încă trăim, precum și dorința de prevenție împotriva altor posibile epidemii și boli, a creat nevoia umană de a lucra într-un mediu sănătos și puternic igienizat, la un nivel cu totul diferit față de perioada de dinaintea coronavirusului.

Astfel, aceasta devine o nevoie esențială de care tot mai mulți angajați vor ține cont pentru a-și menține sănătatea și, implicit, concentrarea pe activitățile principale din cadrul clădirii de birouri.

Un bun exemplu în acest sens este certificarea IMMUNE Building Standard™, care propune un set de măsuri pentru protecția sanitară a întregii echipe de lucru și a clădirii de birouri în general. Este o soluție dedicată acestei nevoi a viitorului, pe care o poți implementa în spațiul de lucru al echipei tale.

De asemenea, stimularea creativității reprezintă o altă nevoie esențială, care se leagă în mod direct de grija sanitară, pe care o echipă o caută într-o cultură organizațională a viitorului. O echipă creativă te ajută să-ți dezvolți afacerea. Așadar, încurajează exprimarea liberă a ideilor „outside the box”, creează o atmosferă reconfortantă între membrii echipei și asigură spații interioare și exterioare inspiraționale, care să ducă la noi idei inovative pentru business-ul tău.

Conectivitate cu natura

Chiar și într-o clădire de birouri, echipa trebuie să se conecteze cu beneficiile reale pe care natura le oferă. Dincolo de spațiul interior dedicat activităților profesionale, angajatul viitorului dorește să se exteriorizeze în natură, unde poate experimenta diverse activități de relaxare în aer liber, respectiv are oportunitatea de a-și continua activitatea pe care o face, de obicei, în interior.

Spațiile verzi din apropierea clădirilor de birouri au un impact direct asupra moralului, productivității și satisfacției angajaților și de asemenea asupra sănătății acestora. Nu întâmplător, cea mai importantă facilitate pe care mulți români (40,7%) ar dori-o aproape de biroul lor este reprezentată de spațiile verzi, iar biroul ideal, în viziunea lor, se află într-o zonă verde, cu poluare redusă, potrivit unui sondaj de opinie inițiat de Genesis Property în luna aprilie.

Dezvoltare profesională și umană

Faptul că îți dorești un business care să performeze trebuie să vină și cu ceva la schimb. Unul dintre principalele aspecte de care un angajat ține cont este posibilitatea de a se putea dezvolta profesional și uman în cadrul companiei tale.

Post-pandemie, dorința de a se dezvolta în aceste direcții poate fi considerabil mai mare.

Prin această oportunitate internă oferită în schimbul muncii pe care o desfășoară pentru atingerea obiectivelor de business, angajatul câștigă încredere în sine, își descoperă punctele tari și slabe, respectiv poate să și le îmbunătățească, și are posibilitatea de a deveni mai bun ca om și profesionist în companie. În acest demers „win-win”, există beneficii de ambele părți.

În concluzie, construirea unei echipe solide este o strategie inteligentă a viitorului, de care să ții cont pentru dezvoltarea unui business apreciat la nivel intern și cu recunoaștere exterioară. Vei reuși să obții profituri pe măsură, dacă ai în plan principal importanța și nevoile angajaților tăi. Echipa este o componentă esențială în fundamentul afacerii pe care o întreprinzi, iar consolidarea ei este un pas mare spre a avea succes.

×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close