Antena 3 Life De ce să nu pui niciodată asternuturi roșii sau negre pe pat

De ce să nu pui niciodată asternuturi roșii sau negre pe pat

19 Oct 2016   •   09:32
De ce să nu pui niciodată asternuturi roșii sau negre pe pat
Sursa foto: foto: pixabay.com

Un studiu recent a scos la iveală faptul că pleoșnițele au preferințe când vine vorba de locul în care trăiesc. Astfel, acestea vor evita așternuturile galbene sau verzi, în timp ce vor fi atrase ca un magnet de cele roșii sau negre, potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Florida și Union College din Lincoln, scrie unica.ro.

Inițial, înșiși cercetătorii au luat în râs ideea că pleoșnițele ar avea astfel de preferințe, însă rezultatele cercetării i-au uimit.

Oamenii de știință cred că preferința pleoșnițelor pentru roșu este explicată de faptul că aceasta este și culoarea corpului lor. Cum ele trăiesc în grup, roșul le-ar putea indica faptul că în imediata apropiere trăiește un grup de insecte din aceeași specie.

În plus, ele sunt în general nocturne și le place să trăiască în locuri ascunse, cum sunt pliurile așternuturilor sau cusăturile saltelei de pat, motiv pentru care se simt atrase de negru.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close