Antena 3 CNN Life Depresia este foarte periculoasă! Uite cel mai simplu mod de a-i trata simptomele

Depresia este foarte periculoasă! Uite cel mai simplu mod de a-i trata simptomele

Există o legătură strânsă între depresie și stres, acesta din urmă afectând bucuria de a trăi, potențialul personal, echilibrul afectiv și sănătatea.

Depresia este foarte periculoasă! Uite cel mai simplu mod de a-i trata simptomele
Sursa foto: foto: Pexels.com
14 Ian 2020   •   20:55

Depresia poate fi învinsă! Studiile arată că terapia cognitivă trateaza cu succes 67% din cazurile diagnosticate cu depresie și reduce riscul revenirii episoadelor depresive.

Totuși, potrivit unui nou studiu, se pare că băile fierbinți ameliorează simptomele depresiei. Sunt relaxante și ne ajută la „spălarea” stresului strâns pe parcursul zilei, potrivit Tabu.

Cercetătorii de la Universitatea Freiburg din Germania sunt convinși că cel puțin două băi fierbinți pe săptămână sunt mai eficiente în tratarea depresiei decât exercițiile fizice.

Oamenii de știință sugerează că băile fierbinți îi ajută pe cei care suferă de depresie pentru că schimbă ritmul circadian al organismului. Ritmul circadian este un fel de ceas intern care ne spune când să dormim și influențează comportamentul și biochimia corpului nostru folosind temperatura.

Prin scăderea temperaturii corpului unei persoane cu depresie, acest lucru ar putea contribui la întărirea ritmului circadian și la ameliorarea simptomelor depresiei.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close